Božićno čestitanje u Domu umirovljenika

by abuzgo

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018., u 16h, u organizaciji volontera udruge Duhos, održano je božićno čestitanje u Domu umirovljenika (Drinska 10, Osijek). Studenti su se okupili zajedno sa sveučilišnim kapelanom vlč. Davorom Vukovićem i studentskim kapelanom vlč. Mariom Žigmanom kako bi prenijeli dio božićnog duha i iščekivanja rođenja Isusa Krista na sve koji u Domu borave. Sama uvodna pjesma („Radujte se narodi“) govori kako je treća nedjelja došašća – „Dominica gaudete“- nedjelja radosti u kojoj treba što više poticati na širenje ljubavi i dijeliti radost iščekivanja te da je radost temeljna značajka cijelog došašća.
Studentski kapelan vlč. Mario Žigman u svom je govoru naglasio da je Isus Krist otajstvo koje se toliko željno iščekuje, da je Isus Krist kao druga božanska osoba došla među ljude, spustivši se u nutrinu ljudskosti, kako bi Bog pokazao ljubav koju ima prema svim ljudima. Ujedno, ljudi su pozvani tu ljubav širiti, biti svjedocima Božje ljubavi.
Sam dolazak u Dom zamišljen je kao druženje s umirovljenicima i širenje te iste Kristove ljubavi, kako bi radost treće nedjelje došašća, ali i samog iščekivanja nadolazećeg Božića pretočili u radost života, u navještaj one Radosti koja je sišla među ljude i Sebe darovala.
Sveučilišni kapelan vlč. Davor Vuković se pridružio čestitkama Božića studentskog kapelana, želeći svaki nebeski blagoslov za sve korisnike doma i njihove obitelji, uz poticaj da se uvijek raduju i da međusobno dijele radost, čineći dobra djela.
Druženje je nastavljeno uz animiranje DUHOS banda i podjelom poklona i čestitki koje su izrađivali članovi volonterskog tima Duhosa. Zatim je jedna grupa studenata prošla kroz cijeli Dom obilazeći sve umirovljenike te im čestitala Božić uz podjelu poklona i rađenih čestitki, čime je druženje privedeno kraju.
Marija Terzić

Preporučeno