Plava crta
Srijeda, 19.12.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018., u 16h, u organizaciji volontera udruge Duhos, održano je božićno čestitanje u Domu umirovljenika (Drinska 10, Osijek). Studenti su se okupili zajedno sa sveučilišnim kapelanom vlč. Davorom Vukovićem i studentskim kapelanom vlč. Mariom Žigmanom kako bi prenijeli dio božićnog duha i iščekivanja rođenja Isusa Krista na sve koji u Domu borave. Sama uvodna pjesma („Radujte se narodi“) govori kako je treća nedjelja došašća – „Dominica gaudete“- nedjelja radosti u kojoj treba što više poticati na širenje ljubavi i dijeliti radost iščekivanja te da je radost temeljna značajka cijelog došašća.
Studentski kapelan vlč. Mario Žigman u svom je govoru naglasio da je Isus Krist otajstvo koje se toliko željno iščekuje, da je Isus Krist kao druga božanska osoba došla među ljude, spustivši se u nutrinu ljudskosti, kako bi Bog pokazao ljubav koju ima prema svim ljudima. Ujedno, ljudi su pozvani tu ljubav širiti, biti svjedocima Božje ljubavi.
Sam dolazak u Dom zamišljen je kao druženje s umirovljenicima i širenje te iste Kristove ljubavi, kako bi radost treće nedjelje došašća, ali i samog iščekivanja nadolazećeg Božića pretočili u radost života, u navještaj one Radosti koja je sišla među ljude i Sebe darovala.
Sveučilišni kapelan vlč. Davor Vuković se pridružio čestitkama Božića studentskog kapelana, želeći svaki nebeski blagoslov za sve korisnike doma i njihove obitelji, uz poticaj da se uvijek raduju i da međusobno dijele radost, čineći dobra djela.
Druženje je nastavljeno uz animiranje DUHOS banda i podjelom poklona i čestitki koje su izrađivali članovi volonterskog tima Duhosa. Zatim je jedna grupa studenata prošla kroz cijeli Dom obilazeći sve umirovljenike te im čestitala Božić uz podjelu poklona i rađenih čestitki, čime je druženje privedeno kraju.
Marija Terzić

Srijeda, 19.12.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
29
sij
2020

Blagoslov domova i stanova

U srijedu 23.1. započeo je blagoslov studentskih domova u Novom studentskom domu u Osijeku. Vlč….

Plava crta
14
stu
2018

Radionica „I JA SURFAM“

U sklopu projekta „Korak“, odobrenog od strane Studentskog zbora Sveučilišta J.J. Strossmayera, u nedjelju 11….

Plava crta
12
sij
2018

Blagoslov u studentskim domovima

U srijedu i četvrtak, 10. i 11. siječnja te u ponedjeljak, 15. siječnja, sveučilišni kapelan…

Plava crta
31
pro
2017

BOŽIĆNI SJAJ

  U bespuću lampica   ukrasa i silnog blještavila, skromna mi se misao javila. Je…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.