Plava crta
Četvrtak, 8.03.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

U srijedu 7. ožujka 2018. pater Arek Krasicki, CSSp je zajedno sa studentima i članovima Marijine legije posjetio Dječji dom Klasje i Dom za odgoj djece i mladeži. S obzirom da smo u razdoblju korizme s djecom smo razgovarali o križnom putu. Prvo smo upoznali sve osobe koje je Isus susreo noseći križ, a potom i na vrlo jednostavan način razmatrali pojedine postaje. Zajedno smo s tom dječicom molili za njihove živote i za njihove odgojitelje koji svakodnevno rade s njima. Sigurno je svako dječje srce ušlo u svoju nutrinu, pa makar i na sekundu. Pjesma ih je dodatno razveselila. Njihovi su osmijesi to odavali, a posebno jer su na kraju susreta htjeli još pjevati.
Taj susret bio je blagoslov i dar za sve koji su prisustvovali. Možda je nekoga promijenio ili barem potaknuo na razmišljanje o tome, ali u narednim susretima vjerujemo da će Gospodin učiniti ono što želi i vratiti svoju djecu koju traži.

Matea Stuburić

Četvrtak, 8.03.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
25
velj
2020

“Obiteljski četvrtak”: Kako uspješno komunicirati i živjeti u braku kad nema biološkog potomstva?

Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije, Institut za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.” i…

Plava crta
7
velj
2020

Zapisi iz volonterskog dnevnika

Volontiranje – Božji dar gdje nam se On sam u svoj svojoj punini otvara u…

Plava crta
24
sij
2020

„Tko sam ne gori ljubavlju, ne može ljubavlju zapaliti drugoga”

Hladna studena večer podsjeća nas na zimsku idilu uz večernji ugođaj u dnevnoj sobi. Da…

Plava crta
23
sij
2020

Svjedočanstvo o Božjoj brizi

Hvaljen Isus! Moje ime je Kristina, imam 25 godina i odrasla sam u jednom malom…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.