Plava crta

Facebook Facebook

Share
Like

U subotu 13.10.2018. održano je tradicionalno zavjetno hodočašće studenata osječkog sveučilišta pješice Gospi u Aljmaš. Zajedno s našim novim kapelanima, vlč. Davorom Vukovićem i vlč. Mariom Žigmanom, krenuli smo se na put hoda, molitve, zajedništva, pjesme i smijeha. Provodeći vrijeme u zajedništvu, shvatili smo kako naizgled veliki napori gube na svom prvotnom intenzitetu, a vrijeme kao da ubrza svoj tijek. Prvo mjesto većeg odmora bio je Sarvaš, gdje nas je dočekao novi župnik vlč. Mario Brkić koji je skupa s nama pjevao i predmolio deseticu krunice u dvorištu župe gdje je Gospin kip.

Nakon višesatnog hoda i preko 20 prijeđenih kilometara, stigli smo Gospi u Aljmaš gdje je uslijedila sveta misa koju je predvodio vlč. Davor Vuković, a propovijed je održao vlč. Mario Žigman. Vlč. Mario, pozvao nas je da zaživimo evanđelje i Isusove riječi – Blaženi oni koji slušaju i čuvaju riječ Božju (Lk 11, 27-28). Nije dovoljno samo obdržavati puka pravila, već je potrebno kroz osobni susret s Gospodinom ugraditi evanđelje u mentalitet življenja. Kapelan je naš život usporedio s pustinjom kojom je prolazio izabrani narod. Pustinja je za njih bila mjesto blagoslova, ali i kušnji koje su također sastavni dio našeg života. Bez obzira na sve dobre i loše trenutke naši putevi su usmjereni prema jednom zajedničkom cilju – susretu s Gospodinom. Molitvom u tišini svoga srca i razmatranjem Božje riječi pripremamo se za taj susret, a u tom nam je najbolji uzor naša Majka Marija u čijem smo se svetištu okupili.

Vlč. Davor na kraju mise posvijestio nam je kako su sve ove aktivnosti i zajedničko provedeno vrijeme pridonijeli rastu našeg zajednišva koje želimo prenijeti na mjesta našeg svakodnevnog djelovanja, uključivati i pozivati druge te svojim istinskim življenjem na jednostavan način druge voditi bliže Bogu. Uslijedila je zajednička okrepa i povratak u Osijek.

Iva Jurčević

Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
13
lis
2020

Studentsko hodočašće u Aljmaš

Tradicionalno zavjetno hodočašće studenata osječkog Sveučilišta u Aljmaš, Gospi od Utočišta na početku akademske godine,…

Plava crta
3
lis
2020

Hodočašće u Aljmaš – 10.10.2020.

U subotu, 10.10.2020. organiziramo tradicionalno zavjetno studentsko hodočašće pješice u Aljmaš koje se održava na…

Plava crta
2
svi
2020

S Marijom ususret Pedesetnici

Predragi, Svake subote upoznajemo se s marijanskim svetištima u našoj Nadbiskupiji. Ove subote upoznajemo, nama…

Plava crta
29
ruj
2018

Zavjetno hodočašće u Aljmaš

Naše tradicionalno hodočašće pješice u Aljmaš na početku akademske godine bit će 13.listopada 2018. u…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.