Plava crta
Nedjelja, 8.11.2020.

Facebook Facebook

Share
Like

U subotu, 7.11. 2020. doc. dr. sc. Gordana Lesinger s Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku održala je u Vikarijatu u Osijeku predavanje i radionicu pod naslovom “Komunikacijske vještine s osvrtom na interpersonalnu i neverbalnu komunikaciju”.

U predavanju su obrađene teme o pozornome slušanju, pravilima dobre komunikacije, o tome zašto slušamo, a zašto ne slušamo, o stilovima komuniciranja (emotivni, upravljački, refleksivni, podržavajući). Docentica je objasnila važnost ostavljanja prvog dojma. Na mnoštvu primjera i kratkih filmova imali smo priliku vidjeti načine komunikacije, prihvatljive i one društeno manje prihvatljive. Na upečatljiv način shvatili smo koliko otjecaja ima govornik i koliko način komunikacije utječe na prijenos poruke i na poruku samu. Nakon zanimljivog izlaganja, sudionici su imali prilike nešto uvježbati, primijeniti naučeno i pitati. Rastali smo se u dobrom raspoloženju očekujući nastavak kojega smo u šali već sada nazvali “Komunikacijom za napredne”.

Predavanje i radionicu organizirala je Udruga Duhos, u sklopu projekta “Živjeti dijalog” koji se održava uz poporu Ekumenske inicijative žena iz Omiša.

Marcela Šperanda

Nedjelja, 8.11.2020.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
6
svi
2019

Radionica”Slušam srcem, govorim srcem”

Pozivamo vas na radionicu “Slušam srcem, govorim srcem” u sklopu projekta “Biblijske pustolovine”. Fokus radionice…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.