Komunikacijske vještine s osvrtom na interpersonalnu i neverbalnu komunikaciju

by abuzgo

U subotu, 7.11. 2020. doc. dr. sc. Gordana Lesinger s Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku održala je u Vikarijatu u Osijeku predavanje i radionicu pod naslovom “Komunikacijske vještine s osvrtom na interpersonalnu i neverbalnu komunikaciju”.

U predavanju su obrađene teme o pozornome slušanju, pravilima dobre komunikacije, o tome zašto slušamo, a zašto ne slušamo, o stilovima komuniciranja (emotivni, upravljački, refleksivni, podržavajući). Docentica je objasnila važnost ostavljanja prvog dojma. Na mnoštvu primjera i kratkih filmova imali smo priliku vidjeti načine komunikacije, prihvatljive i one društeno manje prihvatljive. Na upečatljiv način shvatili smo koliko otjecaja ima govornik i koliko način komunikacije utječe na prijenos poruke i na poruku samu. Nakon zanimljivog izlaganja, sudionici su imali prilike nešto uvježbati, primijeniti naučeno i pitati. Rastali smo se u dobrom raspoloženju očekujući nastavak kojega smo u šali već sada nazvali “Komunikacijom za napredne”.

Predavanje i radionicu organizirala je Udruga Duhos, u sklopu projekta “Živjeti dijalog” koji se održava uz poporu Ekumenske inicijative žena iz Omiša.

Marcela Šperanda

Preporučeno