„Ne izusti imena Boga svoga uzalud“

by admin

Kako je već poznato da je veljača jedno od najkritičnijih razdoblja u studentskoj godini i životu studenata jer je sve manje snage i sve manje volje, „bolesni“ smo od naših studentskih stresova i briga. Ali Gospodin nam je i ovoga puta, uz pomoć našeg patera Areka, pokazao koliko nas treba i liječio je naše „bolesti“. I ovoga utorka u crkvi sv. Ćirila i Metoda održalo se klanjanje gdje nas je iznova, svakog pojedinačno,  Gospodin prozvao imenom kako bismo Mu predali naše teškoće baš kao što je to učinila i žena iz jučerašnjeg Evanđelja.

Pater Arek je na studentskom vjeronauku, koji je prethodio klanjanju, govorio o važnosti 2. Božje zapovijedi: „Ne izusti imena Boga svoga uzalud“. Koliko samo puta koristimo poštapalice i zazivamo ime svoga Oca bez razloga ili možda u ljutnji?!

Ime je važno! Naš nas Otac zaziva našim imenima, svakoga pojedinačno! Zato je važno zavoljeti svoje ime, a i sebe, kao ljubljeno dijete našega Tatice koji je baš za nas odabrao naše posebno ime. Naš Otac također želi da mi zazivamo i Njegovo sveto ime, ali u našim molitvama i prošnjama. Stoga neka svaki trenutak našega života, učenja  i druženja s bližnjima bude molitva našem Ocu, na hvalu i slavu u kojem ćemo zazivati Njegovo ime kako bi zahvaliti što nas liječi i dopušta nam da crpimo snagu u Njemu.

Ovom susretu je, kao i prethodnim, nazočilo nekoliko stotina studenata, a slavljenički tim je svojom pjesmom pridonio slavlju i molitvi.

Ana Roth

 

Preporučeno

Leave a Comment