Plava crta
Subota, 20.06.2020.

Facebook Facebook

Share
Like

Razmišljajući o završetku akademske godine i početku ispitnog razdoblja došao mi je poticaj kako bi bilo dobro i u ispitnom razdoblju nastaviti naše susrete na jedan drugačiji način. Potaknut time u srce mi je došla misao da naslovimo naša okupljanja pod nazivom „Susret na zdencu“.

U Ivanovom evanđelju susrećemo kako je Isus umoran od puta sjedio na zdencu (usp. Iv 4, 6). Svi smo mi osjetili umor, a taj umor, siguran sam, osjetite i vi studenti za vrijeme ispitnoga razdoblja. I vama je potrebno da dođete i sjednete na zdenac. Gdje je zdenac na koji vas pozivam? On se nalazi u Presvetom Oltarskom Sakramentu pod prilikom kruha. Stoga vas pozivam da ovoga utorka dođete na zdenac kako biste se susreli s Onim koji vas može odmoriti.

Izdvojimo pola sata za Gospodina i poput Samarijanke i mi razgovarajmo s njime i zatražimo od njega živu vodu od koje se ne žeđa. Okrijepite se nakon napornog učenja u Njegovoj prisutnosti, a nakon toga pozvani ste na okrepu u dvoranu naše župe kako bismo izmijenili iskustva, dojmove, nadanja, strahove, brige i radosti u ovom ispitnom razdoblju i tako poput Samarijanaca onoga kraja posvjedočili da je Isus Spasitelj svijeta, ne zato što smo to od drugih čuli, nego jer smo sami to doživjeli i prepoznali u svome životu.

Subota, 20.06.2020.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.