Jedan ti nedostaje, Isus

by admin

„Misliš da sve o tebi ovisi. Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno, jedno ti nedostaje. To jedno, to sam ja, Isus, tj. nedostaje ti odnos prema meni, mojoj osobi.“
Vjeruj da na sličan način i danas Isus želi provjeriti svakoga od nas koliko smo sposobni sve prodati, sve razdati, osloboditi se svega i poći za njim. Upravo nam to nedostaje. Tek kada bismo bili sposobni sve dati radi Isusa, mogli bismo biti sretni. To nam jedino nedostaje, odnosno još točnije: jedan nam nedostaje, tj. Isus kakvoga nam otkriva evanđelje.
Imaš li hrabrosti krenuti za Isusom? To je život! Izvor sreće nije bogatstvo, nije standard, nije dobro materijalno stanje. Jedno, ono bitno, nedostaje ti. Usudi se sve staviti na kocku i krenuti za Isusom. Međutim, tada se otrgni od svega, oslobodi se svega i kreni za Isusom koji želi biti tvoja sloboda, tvoja istina, svjetlo i životna sreća. To je u isto vrijeme vječno pitanje cjelokupnoga našega kršćanskog života za mene i za tebe i za svakoga od nas. Provjeri koliko imaš hrabrosti i usuđuješ li se razmišljati u tom evanđeoskom smislu da bi mogao krenuti u tom pravcu, tj. odabrati Isusa.
Zvjezdan Linić, Učitelju, gdje stanuješ?, Teovizija, Zagreb, 2009.

Preporučeno

Leave a Comment