Ponovni dolazak

by admin

U adventskom smo vremenu. Vjerujemo da je Isus živio na zemlji i da će doći ponovno. Ipak, svakodnevnim životom pokazujemo koliko vjerujemo (?). Vjerovati učimo, vježbamo. Podigni glavu. Vjera je moguća.

Slutiš to srcem. Privlači te živa vjera. Životvorna. Pred tim iskušenjem stojiš kada misliš o ponovnom Isusovom dolasku.

Pročitaj odlomak iz Evanđelja: Mk 13, 24-27 ili Mk 13, 33-37. Razmisli i spusti u svoju nutrinu: Isus je došao u tijelu u određenom povijesnom trenutku. Nakon uskrsnuća dolazi stalno, onima koji ga pozovu. I posvećuje i oslobađa život u svoj punini tijela, duha i duše. Postani svjestan svoga tijela, svoje osobnosti, svoga razum, misaonih mogućnosti, svoga duha. Pogledaj sada svoju dušu. Da bi mogao susresti Isusa, moraš oprostiti. Sve i svima. Imaj pripravnu dušu za dolazak. Razum možeš prevariti (da si sve već zaboravio, oprostio), tijelo se da prevariti, ali duša sve bilježi i sve zna. Dušu nije moguće prevariti. Pođi sada do svojih rana, uvreda, nepraštanja, bolnih mjesta. Onoga što već dugo potiskuješ. Gospodin te želi zdravog, vedrog, poletnog, čistog, spremnog za let. Za avanturu, za novo, nepoznato.

Pokaži Isusu rane koje si zadobio. Ako je to vezano uz neku osobu, pogledaj tu osobu s ljubavlju i reci joj da joj opraštaš: što te zavela, prevarila, napustila, zaboravila, oprosti sve konkretne događaje koji su te unesrećili. Oprosti Bogu što je dopustio da proživiš neugodno. Prepusti se povjerenju da On sve to zna. Izreci svoje konkretne teškoće. Izreci to glasno, u tišini svoje sobe. Oprosti sebi što si donosio pogrešne odluke, iz pogrešnih motiva, pa si ostao razočaran.

Otvorit ćeš svoj duh Bogu samo ako učiniš ovo što si pročitao, ne ako samo znaš da bi to tako trebalo. Moraš proći, proživjeti to stanje duha u kojemu te Bog liječi, oslobađa. Doživi Božje opraštanje i mir, ponavljaj meditaciju tako dugo dok ne osjetiš da si posve zdrav i veseo, sposoban voljeti sebe i druge ljude, sposoban osluškivati dalje Božji plan. vadi van stare rane, dok ne osjetiš da je konačno sve prazno, očišćeno, slobodno. Duh se Božji može nastaniti tamo gdje ima mjesta. bogu dođi čista, slobodna srca. Izreci mu svoje potrebe i čežnje.

Iz molitve iziđi zahvaljivanjem: za vrijeme provedeno pred svojim Stvoriteljem, za proces liječenja koji je započet, za mir, radost.

Ako te nešto jako uznemiruje ili si otkrio kakav grijeh, potraži ispovjednika koji će znati savjetovati ti daljnje korake.

Napiši Isusu pismo dovršivši rečenicu: Prijateljevati s tobom, Isuse, (ne) mogu jer….

Preporučeno

Leave a Comment