Plava crta
Srijeda, 28.12.2011.

Facebook Facebook

Share
Like

U stalnoj si žurbi. Ne stigneš ostvariti ni sve što bi trebao. Imaš neostvarenih želja. Bojiš se da ni dobre planove nećeš ostvariti. Bojiš se gubitka, neuspjeha. Ali pristaješ li na Božji plan s tobom? Ili samo trčiš ostvarivati svoje planove? Jesu li oni na tragu evanđeoskog stila života?

Marija je pristala na Plan (pogledaj Lk 1, 26-38). Činio se čudnim, nepredviđenim, opasnim, nevjerojatnim. Rekla je: Evo me, evo službenice. Hoću. Izlažem se tvojoj ljubavi. Vođena ljubavlju i poniznošću, pristala je. Vjerujem da je osjetila silinu privlačnosti Poziva koji joj je upućen.

Stani u Isusovu sjenu. Osjeti: zaštićen si. Odabran si. Povjeren ti je život u ovom povijesnom trenutku. Neprocjenjivo. Ne znaš zahvaliti jer ne znaš veličinu dara! Ostani pred Isusom, ako si rastresen ponavljaj njegovo ime i vrati se u njegovu blizinu. Ostavi slobodni prostor da ti Bog priđe i šapne, da te dotakne, iscijeli tvoje rane, da ozdraviš (sve mu pokaži), da dođeš do radosti, da pođeš sa susreta raspjevan.

Kada osjetiš da si Bogu sve predao i da si ga pustio u svoj život, zapjevaj pjesmu Radujte se narodi…

Srijeda, 28.12.2011.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.