Plava crta
Ponedjeljak, 16.01.2012.

Facebook Facebook

Share
Like

Osjećaš se prazno? Ili prevareno? Ili ti nedostaje prihvaćenosti, pažnje? Pitaš se: je li vrijedno ono što činiš, je li vrijedno što živiš? Bole te procjene drugih ljudi, smeta se stanje u društvu, međuljudski odnosi, bijeda koju ne možeš iskorijeniti?

Stani pred Isusa. Osjeti dah života koji je u tebi. Priznaj da ne znaš odakle život i da ga ne razumiješ. Prepusti se u Božje ruke. Stvoritelj ima konce života u svojim rukama. Povjeruj mu. Prepusti se Povjerenju. Sigurnosti. Uroni u Božju ljubav. Nju ne treba zaraditi. Ona je dar. Za tebe.

Pročitaj Mk 10, 17-30.

Zavoli slobodu. Poželi slobodu. Daj se u potragu za slobodom: od stvari, novca, ljudi, pogleda, prosuđivanja sebe i drugih. Sjedeći u tišini, osjeti Isusovu poruku: Pustio sam te u ovaj svijet. Ne bojim se za tebe. Imam povjerenja da ćeš se snaći. Da ćeš doživjeti puninu. Uvijek te čekam. Računam na ljubav koju sam pohranio u tvome srcu. Imaš svu moju radost i vedrinu. Hrabrim te u tvome poslu, na putu tvoga ostvarenja. Imaš zadatak u svijetu. Svijet je u tvojim rukama. Imam povjerenja u tebe! Ne boj se.

Ostani u miru pohranjujući riječi nade i ohrabrenja u svoje srce. Iziđi iz tišine moleći glasno molitvu Oče naš (moj)…

Ponedjeljak, 16.01.2012.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.