MEDITACIJA: Za slobodu nas Krist oslobodi

by admin

Osjećaš se prazno? Ili prevareno? Ili ti nedostaje prihvaćenosti, pažnje? Pitaš se: je li vrijedno ono što činiš, je li vrijedno što živiš? Bole te procjene drugih ljudi, smeta se stanje u društvu, međuljudski odnosi, bijeda koju ne možeš iskorijeniti?

Stani pred Isusa. Osjeti dah života koji je u tebi. Priznaj da ne znaš odakle život i da ga ne razumiješ. Prepusti se u Božje ruke. Stvoritelj ima konce života u svojim rukama. Povjeruj mu. Prepusti se Povjerenju. Sigurnosti. Uroni u Božju ljubav. Nju ne treba zaraditi. Ona je dar. Za tebe.

Pročitaj Mk 10, 17-30.

Zavoli slobodu. Poželi slobodu. Daj se u potragu za slobodom: od stvari, novca, ljudi, pogleda, prosuđivanja sebe i drugih. Sjedeći u tišini, osjeti Isusovu poruku: Pustio sam te u ovaj svijet. Ne bojim se za tebe. Imam povjerenja da ćeš se snaći. Da ćeš doživjeti puninu. Uvijek te čekam. Računam na ljubav koju sam pohranio u tvome srcu. Imaš svu moju radost i vedrinu. Hrabrim te u tvome poslu, na putu tvoga ostvarenja. Imaš zadatak u svijetu. Svijet je u tvojim rukama. Imam povjerenja u tebe! Ne boj se.

Ostani u miru pohranjujući riječi nade i ohrabrenja u svoje srce. Iziđi iz tišine moleći glasno molitvu Oče naš (moj)…

Preporučeno

Leave a Comment