Poravnite mu staze

by admin

Vjeru može prenijeti onaj za koga je Bog živ. Pogledaj sebe ubrzanog kako trčiš za svakodnevnim ciljevima. Može li se iščitati u tvome životu da si susreo Boga? je li Isus za tebe živ, prisutan u sadašnjem trenutku života? Zastani 15-tak minuta u razgovoru s Njime.

Pročitaj odlomak iz Mk, 1 1-7.

Uobičajeno shvaćanje ovog odlomka je potreba za obraćenjem, ostavljanjem grešnog načina života i okretanja Bogu. To su dobre odluke, potrebne za rast i boravak u Božjoj blizini. No, pogledaj svoju nutrinu sveobuhvatnije. Nisi li svojim molitvama i pokorom, odricanjem od nečega zarobio sebe? Kupuješ li tako Božju naklonost? Imaš li osjećaj da je sada Bog dužan biti uz tebe i ispunjavati tvoje želje?

Stani pred Boga i poslušaj Njegove zahtjeve: želim ti biti prijatelj. Nije mi važan broj tvojih pogrešaka, ne brojim ti korake, razumijem tvoju potrebu da se ne izlažeš riziku zbog mene, vidim, živiš svoj život. Ali nudim ti prijateljstvo. Poravniti staze znači dopustiti mi ulazak u tvoj život, ne kao privremeni ni povremeni gost, već kao najbolji prijatelj, kao onaj koji poznaje tvoju dušu, koji zna tvoje čežnje, kao onaj s kojim si ti sretan (jesi li sretan sa mnom?). Ti si moja radost, ne tvoja pravednost, ni dosljednost, ni tvoja milostinja. Ti.

Pouzdajem se u tebe. Ne samo da te volim, ja vjerujem u tebe. Znam da se možeš potpuno ostvariti. Imam povjerenja u tebe da ćeš me pronaći, vjerujem da možeš rasplamsati ljubavi koje sam ti dao. Usprkos mnogim neuspjesima, držim do tebe. Stalo mi je. Povjeren ti je zadatak u svijetu, neću ga preuzeti u svoje ruke. Svijet ovisi o tebi. U tvojim rukama su ključevi mnogih radosti i boli. Osluškuj što trebaš ostvariti.

„Poravnite mu staze“, kaže Izaija prorok. Iziđi iz molitve nakon što osjetiš radost i zahvalnost za ono što imaš, što si primio od Boga kao darove, a sada i za povjerenje koje ti Otac iskazuje, da se svime na zemlji služiš, da ništa tobom ne gospodari, da zajedništvo s Bogom započinje već sada.

Izmoli molitvu predanja i povjerenja Ocu – Oče naš….

Tekst: Marcela

Preporučeno

Leave a Comment