Plava crta
Subota, 14.07.2012.

Facebook Facebook

Share
Like

Piše: Marcela

Za meditaciju uvijek pripremi 20-tak minuta i odaberi mirno mjesto. Odredi ga kao mjesto susreta s Isusom.

Bog zove uvijek. U svako vrijeme. Na pazi na zasluge. Bog voli svakog čovjeka. Znači i tebe. I ima vremena za tebe. Sada.

Doživi tišinu. Utihni misli i osjećaje. Sve podredi susretu. Posvijesti si da sjediš pred Bogom. On je živ. Pročitaj Mk 1, 14-20.

Spusti u svoju dubinu slijedeće misli: Danas sam u ____ , u tvome domu. Želim s tobom biti. Zovem te imenom. Ne gledam tvoju prošlost. Zanima me tvoja sadašnja odluka. Možeš li se odvažiti? Možeš li se odreći sladunjavosti grešnoga života? Odmah? Zbog mene? Jer sam te stvorio čistoga i za ljubav. Makar ne vidiš i ne razumiješ zašto? Makar ti svi govore drugačije? Imaš li hrabrosti biti Božji, bez obzira na druge?  Možeš li početi misliti kao ja? Možeš li se ičega odreći, makar je teško? Možeš li položiti to nešto kao žrtvu, kao znak: da, hoću.

Izreci Isusu svoj odgovor na poziv. Kaži mu svoja razmišljanja, zašto bi krenuo za njim i što te vuče natrag. Prepusti se dodiru vječnoga i poslušaj na što te Duh Sveti potiče.

Završi molitvu pjesmom i zahvalom.

Subota, 14.07.2012.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.