Plava crta
Nedjelja, 19.10.2014.

Facebook Facebook

Share
Like

 

piše: Marcela

 

Povuci se na osamu i odgovori na pitanje: vjeruješ li u čudo? Možeš li hladno i jednostavno zamoliti Isusa za čudo? Ili se miriš s postojećim stanjem? Imaš li hrabrosti biti nasamo s Isusom, otkriti mu svoje slabosti i teškoće?  Imaš li volje zatražiti promjenu života?

Dopuštaš li sebi osjetiti nemir koji je od Boga i kojim te Bog zove (jer želi da se ostaviš starog života, da obučeš novog čovjeka, želi ti dati srce od krvi i mesa)? Čega si željan i za čime žeđaš? Jesi li slobodan ili zarobljen? Jesi li ovisan o nečemu ili nekomu? Čega se nikako ne možeš odreći? Možeš li čisto gledati drugog čovjeka, bez straha da ćeš biti razotkriven?

Pročitaj Mk 1, 32-39

Ispruži ruke i osloni ih lagano na koljena. Otvori dlanove prema gore, kao znak da želiš poslušati Boga, kao znak prihvaćanja Božjeg poziva i poslanja, kao znak da želiš Boga uvesti u svoj život kao glavnoga, kao prvoga. Podigni ruke s otvorenim dlanovima i izgovaraj svoju molitvu. Bog sluša!

Iziđi iz meditacije moleći molitvu Oče naš…

Nedjelja, 19.10.2014.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.