Plava crta
Ponedjeljak, 7.11.2016.

Facebook Facebook

Share
Like

Imajte stalno na umu da ste na Zemlju došli po Božjemu naumu i s nekim ciljem koji nam je On odredio – to treba živjeti, a ne životariti, jednostavno postojati. Ako je netko živ biološki, to ne znači da zaista živi svoj život. Dopustite sebi postaviti ciljeve koji su u skladu sa željama vašega srca i Božjim zakonima, započnite punim plućima sudjelovati u uzbudljivoj avanturi zvanoj “život“
Kakva korist od svih nagrada i priznanja, ako je osoba koju vidite u ogledalu, u biti, nesretna? Zar mislite da vam novac, ugled ili razna društvena priznanja mogu ispuniti prazninu u srcu koja će definitivno biti vaš vjerni i nerazdvojni suputnik sve dok živite tuđe ciljeve?

Budite potpuno iskreni sami prema sebi! Znam da to nije lako, ali život je jednostavno prekratak za življenje tuđih ciljeva.
Često smo svjesno ili nesvjesno upleteni u ostvarenje tuđih neostvarenih ciljeva, bilo roditelja bilo okoline. Sve to umjesto da se savjetujemo s Duhom Svetim da nam otvori pamet kako bismo shvatili zašto nas je Bog stavio u ovome trenutku na Zemlju i tako pokušamo ostvariti svoj cilj. Neki uspiju to dokučiti, a neki se suobliče masi i prožive ovaj život uzalud. Nikad nije kasno krenuti u potragu za svojim životnim ciljem.

Ponedjeljak, 7.11.2016.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
27
srp
2019

Bez pričesti život je prazan

Možemo moliti koliko hoćemo, ali bez Pričesti, bez primanja Tijela Kristova, život je i dalje…

Plava crta
23
srp
2019

Ne zaboravi živjeti

Što je život i zašto je takav kakav jest? Uhvatim tako samu sebe u razmišljanju…

Plava crta
22
lis
2018

Smisao života

Najveće je bogatstvo tvoj život. Ljudski život svoj smisao ima u Isusu Kristu. Ako misliš…

Plava crta
25
velj
2018

Trnovit životni put

Nije život posut laticama ruža. Trnovit je životni put! Ali bit je u tome kako…

Plava crta

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.