Plava crta
Petak, 15.03.2019.

Facebook Facebook

Share
Like

Padre Pio iz Pietrelcine, svećenik je i kapucin, koji je postao poznat po ranama na rukama i nogama koje su krvarile kroz čitavih 50 godina. Bio je poznati ispovijednik i duhovni učitelj brojnih vjernika koji su svakodnevno dolazili iz svih krajeva Italije i šire. Njegove najpoznatije misli:

1. Ne zamaraj se stvarima koje stvaraju zabrinutost, nemir i tjeskobu. Potrebno je samo jedno: uzdići duh i voljeti Boga.

2. Molitva je izljevanje našeg srca u srce Božje.

3. Kada bi se i svijet okrenuo naglavce, kada bi sve bilo u mraku, u dimu i metežu, Bog je s vama. Čega se bojati.

4. Samo jedno moraš tražiti od Gospodina – da Ga voliš. Za sve ostalo, samo Mu zahvaljuj.

5. Volite i vježbajte jednostavnost i poniznost. Ne brinite o osudama svijeta jer ako svijet nema što reći protiv nas, ne bismo bili istinske Božje sluge.

6. Nikad se nemojte oslanjati na sebe. Sve svoje povjerenje stavite u Gospodina.

7. Nikada ne zaboravite da se nebeske milosti udjeljuju ne samo radi vlastitog posvećenja, nego i zbog posvećenja drugih.

8. Ako nas spopadne kakva klonulost ili slabost duha, trčimo do podnožja Križa, pripojimo se nebeskim mirisima pa ćemo nedvojbeno biti osnaženi.

9. Duša koja se uzda u Boga nema se čega bojati.

10. Uvijek se prilagodi Božjoj volji i ne boj se! To je pravi put koji vodi u Nebo.

Petak, 15.03.2019.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.