Reci hvala

by Matea Kovačević

Možeš reći hvala jer si na pragu jednog novog saznanja, saznanja koliko si zapravo malo razumio svijet, a još manje Božju volju u njemu. Možeš reći hvala jer shvaćaš da postoje veće i važnije stvari od onih koji si smatrao najvažnijima, i prihvaćaš da tvoje želje i potrebe nisu ništa veće od želja i potreba milijuna druge tvoje braće i sestara.

Najveći test vjere je kad ne dobiješ ono što želiš ali svejedno možeš reći hvala jer su ti se otvorile oči, jer si shvatio da život nije samo ovo što vidiš i osjećaš, shvatio si da Bog nekada i krivim crtama ravno piše. Shvatio si da nije čudo kada se mijenjaju stvari oko tebe, već čudo postaje kada se mijenjaš ti, kada postaješ strpljiviji, odgovorniji, hrabriji, ponizniji, dosljedniji i da se sve to ne postiže preko noći već velikim radom na sebi.

Najveći test vjere je kad ne dobiješ ono što želiš ali svejedno možeš reći hvala jer si osjetio Božju blizinu i shvatio da je sve ono što tražiš samo jedan mali djelić onoga što već možeš naći u Bogu, shvatio si da je ispunjenje svih tvojih želja nježnost, blizina i ljubav neke osobe, a zapravo ti Bog daje već beskrajno više od toga. Samo moraš početi gledati očima vjere i zahvaljivati a onda vidiš da ti je Bog već dao ono što tražiš.

Potrebno je Bogu reći hvala jer već imamo puno toga što mnogima drugima nedostaje, hvala što možemo misliti, govoriti, ljubiti, raditi, i mnogo toga drugoga, a sve one ostale manje želje brzo će se naći u našem mozaiku života ako je to Božja volja. Samo Božju volju tražiti i za nju moliti, a onda će se stvari početi slagati i bolje nego što smo ikada mogli zamislili. Shvatit ćemo kako je život s Bogom prekrasna avantura.

Preporučeno