U Božjem zagrljaju

by Matea Kovačević

Kad god ti je teško i misliš da te nitko ne razumije, kada se na svakog prijatelja pojave dva neprijatelja i kada oni koji su se zaklinjali da će uvijek biti uz tebe samo okrenu leđa i pođu svojim putem sjeti se da si u Božjem zagrljaju.

Sjeti se da te Bog grli i onda kada si ljut na sebe zbog neostvarenja ciljeva, frustriran životom, obeshrabren događajima i razočaran svojim postupcima ali još više postupcima drugih ljudi.

Kad god misliš da nema izlaza i da si sve šanse prokockao, kada ti se čini da svaki osjećaj boli i da ljudi u tvojoj blizini više nisu onakvi kakvi su nekoć bili sjeti se da te i dalje Bog grli. Sjeti se da se njegova ljubav za tebe u tvojim teškim trenucima ne smanjuje, već štoviše biva veća i snažnija, kao i ljubav roditelja prema djetetu kada mu dijete upadne u životne krize i probleme i kada više ne vidi nikakvog izlaza.

Kada ti se čini da si posljednja rupa na nečijoj svirali, i da ljude u svom životu vidiš samo onda kada im nešto od tebe treba, kada ti se čini da svatko gleda samo da uzme jedan dio tvoga života ne brini se jer u Božjem zagrljaju imaš sve. Imaš sve što ti je potrebno da bi tvoj život bio ostvaren, imaš mogućnost da ljubiš i netko ljubi tebe, imaš sposobnosti da nešto napraviš i da iza sebe ostaviš ovaj svijet boljim.

Kada ti se čini da je tvoj život prepun poteškoća neka te tješi to što su one samo u prolazu, a Božji zagrljaj ostaje zauvijek. Ne dopusti da loše stvari natjeraju da pomisliš da si Bogu manje važan i da te prepustio strujama svijeta. Nemoj se predati u porazima, nemoj se uzoholili u pobjedama, sve je to dio tvoga puta prema Nebu, puta prema onom konačnom i vječnom zagrljaju s onim tko te najviše voli i tko je dao život za tebe.

Preporučeno