Zašto se plašim?

by Matea Kovačević

Bog nas poznaje u dubinu

Bog poznaje najskovitije zakutke našega srca, zna što se u njima nalazi i daje nam vremena i prilike da se očistimo od svega onoga što nas nije vrijedno. Čeka na nas, da mi napravimo one oštre rezove koje moramo napraviti da bi naš život krenuo drugim putem.

Bog poznaje naše snove

Često smo zabrinuti za svoju budućnost. Znamo donekle kakva bi ona trebala biti, ali nemamo dovoljno hrabrosti da je gradimo, nemamo ustrajnosti da nastavimo na započetom putu. Svaka zapreka kao da je kamen na putu koji nam govori: Ne možeš dalje. A samo treba preko nje.

Bog poznaje naše međuljudske odnose

Bog zna sve naše povrede koje smo doživjeli u odnosima s drugim ljudima. Zna gdje su naši najdublji ožiljsci koje ni sami ne želimo priznati, i za koje nikada ne bismo da izađu na svjetlo dana. Ako dopustimo, lagano na njih spušta svoju ruku da ih iscijeli ali i nama govori: Oprosti i ti drugima.

Bog poznaje naše slabosti

Puno je stvari na nama koje nisu onakve kakve bismo željeli, to su naše slabosti. Na sebi treba raditi, čistiti ono što ne valja i njegovati ono što je dobro krenulo, kao na nekoj njivi. Ali mi ponekad radimo suprotno; čistimo ono što je dobro i njegujemo ono što treba odbaciti.

Bog ima plan za svaki naš strah

Niti jedan strah nije slučajan. Tu je da bismo naučili biti snažniji, tu je da bismo naučili cijeniti vrijedne stvari i trudom dolazili do njih, a ne ih dobivali bez ičega. Treba predati svoj strah Bogu i priznati da je netko veći i od straha, i on nas, i od svega onoga što nazivamo svojim životom. To je Bog koji će učiniti najbolje.

Preporučeno