S Marijom ususret Pedesetnici

by abuzgo

Predragi, svake ćemo nedjelje objaviti neko svjedočanstvo naših mladih, čime ujedno i vas potičemo ukoliko želite o nečemu posvjedočiti, da nam pišete na duhos.com@gmail.com ili putem obrasca: https://duhos.com/posalji-svoje-svjedocanstvo/

Ne zaboravimo danas izmoliti Kraljice neba i deseticu krunice za nova i postojeća duhovna zvanja. Osobito molimo za svoje svećenike kako bi svojim životom i djelom odražavali sliku Dobroga Pastira, Isusa Krista. ?

Svjedočanstvo: ?

Svjesna uloge i snage njezina zagovora, dugo vremena želja mi je bila dublje upoznati Isusovu i našu majku Mariju. Nisam sama odabrala neki put, nego sam povremeno Gospodinu u molitvi predavala tu svoju želju. Krunica je za mene uvijek bila draga molitva, ali u tom razdoblju, radije bih ju molila skupa s nekim, nego osobno i u tišini. U tišini sam se vrlo često olako prepuštala nekim svojim brigama ili događajima, i s manjkom uključenosti srca u tu molitvu, pustila da s takvim raspoloženjem i zaključim molitvu ili bi odustala. Bilo je i trenutaka kada je moj stav bio toliko snažan i odbojan da sam mislila kako ne znam što se treba dogoditi da opet počnem moliti krunicu. No, Gospodin je ipak snažniji od raznih barijera koje si mi postavljamo.
Kroz razdoblje korizme prolazila sam s još nekolicinom mojih prijatelja program „Molitvene šestorke“ koji je, između ostalog, uključivao svakodnevno moljenje desetice krunice na nakanu koju smo prethodno dogovorili. To me jako radovalo jer smo time svakodnevno bili zajedno povezani u molitvi, a i u Gospin zagovor povjeravali naše potrebe. Kako su uslijedile razne mjere u sprječavanju širenja virusa, vratila sam se kući i pokušala nastaviti živjeti te naše odluke, ali i promišljati kako živjeti nakon korizme i u danim okolnostima karantene.
Potaknuta jednim svjedočanstvom o krunici, u meni se javila velika želja početi moliti cijelu krunicu i u nju uključivati i tu našu nakanu. Bilo me strah da ne svedem to opet na odrađivanje, ali kao i sam poticaj na molitvu, i sabranost je došla kao milost od Boga. Otada, meni je zaista svaki dan radost dočekati neko slobodno vrijeme i srcem se dati Gospodinu u molitvi krunice. Vjerujem da je to milost po kojoj me Gospodin uči kako sve u životu trebam njemu povjeravati i u svemu se na njega oslanjati. Predavanjem svoje obitelji u molitvu krunice i Marijin zagovor, počela sam prihvaćati s ljubavlju život sa svojom obitelji koji mi je u početku bio dosta težak, zadobila sam mir nakon proživljenih kušnji, shvatila sam koliko su velike potrebe Crkve i da za njih trebamo moliti. Prepoznala sam da me time Gospodin ujedno povezao sa svojom Majkom upravo na onakav način na koji sam željela, a postala sam i sama svjesna kako Majka Marija s ljubavlju brine za nas, svoju djecu, stoji uz nas svojim zagovorom i da joj možemo povjeriti sve naše nakane koje ona nosi svome Sinu.
✝️?

Preporučeno