Plava crta
Nedjelja, 31.05.2020.

Facebook Facebook

Share
Like

Predragi,
S Marijom smo hodili kroz mjesec svibanj i stigli do današnje svetkovine Pedesetnice. Izmoli danas litanije Duhu Svetom i u njih stavi sve nakane svog srca i svojih bližnjih.
Za kraj ove inicijative donosimo vam jedno svjedočanstvo s našeg sinoćnjeg Duhovskog bdjenja o iskustvu Duha Svetoga koje je danas pristiglo na naš mail.

Hvaljen Isus i Marija!
Želim Vam ukratko posvjedočiti o snazi i prisutnosti Duha Svetoga koje sam osobno doživjela na duhovskom bdijenju.Već neko vrijeme molim Gospodina za pomoć pri poteškoćama koje imam u studiranju. Tražila sam od Gospodina da me oslobodi strahova i sumnji koje me sprječavaju u učenju za ispite jer uvijek smatram da neću uspjeti naučiti gradivo te da ću pasti ispit. Strah od ispita pridonio je također tome da se ne mogu skoncentrirati na učenje i to mi uzima previše vremena kad učim. Kada sam došla na duhovsko bdijenje na ulazu u crkvu sam, uz lučicu, dobila golubicu na kojoj je pisao dar Duha Svetog – jakost. To me odmah potaknulo na razmišljanje o slabosti i problemu kojeg imam zbog nje. Prihvatila sam golubicu kao poziv Gospodina da otvorim svoje srce kako bi mi Duh Sveti podario upravo dar jakosti. Slušala sam meditaciju o daru jakosti, u sebi sam se poistovjetila s njom i kroz nju sam uvidjela koliko mi je zaista potreban dar jakosti. Zamolila sam Duha Svetog neka mi podari jakost kako bi se mogla suočiti s mojim svakodnevnim strahovima i sumnjama. Kasnije, pod klanjanjem, kada je kapelan u molitvi spomenuo sve one koji imaju problema sa studiranjem, koji ne mogu učiti jer imaju poteškoća s koncentracijom osjetila sam u srcu nešto novo.Osjetila sam milost, mir, izliječenost i radost. Duh Sveti mi je podario ono za što sam ga molila, podario mi je jakost. Nikada se do sada nisam osjećala tako lijepo, posebno i novo na klanjanjima kao što sam se tada osjećala. Zahvalila sam Duhu Svetom, a on mi je na još jedan način pokazao svoju prisutnost; kako je završilo klanjanje nekoliko mojih bližnjih i prijatelja koji me znaju su primijetili, u razgovoru sa mnom, da sam drugačija, radosnija, da “sjajim” i pitali su me što mi se dogodilo. Zbog toga sam odlučila napisati ovo svjedočanstvo kako bi, osim mojih prijatelja, drugi mogli čuti koliko je Duh Sveti snažan i prisutan među nama.
M.

Nedjelja, 31.05.2020.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
30
svi
2020

Devetnica Duhu Svetom – 9. dan

Dan prije Duhova i stigli smo do posljednjeg dana naše devetnice Duhu Svetom. Budi predan Bogu i Njemu zahvalan na svemu što čini u tvom životu. Ustraj u molitvi i djelima ljubavi. Budi prepoznat po tome što si Dijete Božje, sljedbenik Isusa Krista. Slavi ga i hvali. 

Plava crta
29
svi
2020

Devetnica Duhu Svetom – 8. dan

Zahvaljuj Duhu Svetome i moli za snagu i vodstvo u životu. Ne posustaj. Tvoj život obilovat će plodovima, a ti biti ispunjen mirom, snagom i nadahnućem sile odozgor. Neka siđe sila odozgor i slomi sve okove zla i grijeha, neka nas ispuni ljubavlju i radošću. Aleluja! 

Plava crta
23
svi
2020

Devetnica Duhu Svetom – 2. dan

Otvori riznicu darova Duha Svetoga u svom životu.

Plava crta
22
svi
2020

S Marijom ususret Pedesetnici

Predragi, Nastavljamo s govorom o Mariji, saborskih Otaca II. Vatikanskog koncila u dogmatskoj konstituciji o…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.