Plava crta
Nedjelja, 30.11.2014.

Facebook Facebook

Share
Like

Došašće možemo nazvati i putem poniznosti. Poniznost je uvjet pristupa Malom Isusu. Samo ponizan čovjek može ući u nespektakularnu pastirsku spilju. Pozvani smo ostaviti se ovozemaljske jakosti, a obući poniznost. Došašće je put na kojim ćeš sresti živoga Boga.

No, ponajprije dozvoli mu da kroz ljubav i molitvu uđe u tvoj život. Sresti Isusa je radost, a ne strah. Ljudi se boje smrti, pošasti, bolesti jer je to uistinu zlo. Čovjek se mora kloniti zla. Na ovom smo svijetu izloženi iskušenjima: trpimo, bolujemo, neshvaćani smo, dostiže nas tjeskoba, umiremo. Do kraja života nećemo biti slobodni od tih napasti. Sve te tjeskobe na neki način prethode ponovnom dolasku Gospodina u slavi.

Isus ohrabruje svoje učenike najavljujući razorenje jeruzalemskog hrama, a njegove su riječi također upućene i nama. Isus želi da se i mi osjećamo sigurni u trenutku susreta s Njim. On ulijeva nadu u naše živote „Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje” (Lk 21,28).

p. Arek Krasicki, CSSp, iz knjige „U očekivanju dolaska“

Nedjelja, 30.11.2014.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.