Plava crta
Ponedjeljak, 11.11.2013.

Facebook Facebook

Share
Like

Milost Duha Svetoga ima moć da nas opravda, to jest očisti od naših grijeha i udijeli nam “pravednost Božju po vjeri u Krista Isusa” (Rim 3,22) i po krštenju: Ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo da ćemo i živjeti zajedno s njime.

Znamo doista: Krist, uskrišen od mrtvih, više ne umire, smrt njime više ne gospoduje. Što umrije, umrije grijehu jednom zauvijek; a što živi, živi Bogu. Tako i vi: smatrajte sebe mrtvima grijehu, a živima Bogu u Kristu Isusu (Rim 6,8-11).

Snagom Duha Svetoga sudjelujemo u muci Kristovoj umirući grijehu, i u njegovu uskrsnuću rađajući se na nov život; udovi smo njegova Tijela, Crkve, i loze pricijepljene njemu, Trsu:

Po Duhu smo svi mi učesnici Božji (…) Imamo udjela u božanskoj naravi po učešću na Duhu (…) Eto, zašto Duh čini božanskima one u kojima je nazočan!

 

Izvor: KKC 1987-1988

Ponedjeljak, 11.11.2013.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.