ŠTO JE BEZGREŠNO ZAČEĆE?

by abuzgo

NOVINAR CNN-a ZNA!

Izvjestitelj CNN-a Chris Cuomo dokazao je kako američki političar Matt Gaetz nema „blage veze“ s poznavanjem nauka Katoličke Crkve o Bezgrešnom Začeću, iako je taj termin javno, u političkoj raspravi upotrebio.

25. siječnja ove godine, na prestižnoj CNN televiziji Matt Gaetz, političar, rekao u raspravi da je nestanak dokumenata u FBI najveći misterij od „bezgrešnog začeća. Kad ga je voditelj emisije, novinar Chris Cuomo upitao što pod bezgrešnim začećem misli, je li siguran da zna što je što je „bezgrešno začeće“ Gaetz je odgovorio da je to, „način na koji je rođen (začet) Isus“.

Na tu čestu zamku u nepoznavanju sadržaja kršćanske vjere voditelj mu je objasnio ono što kršćanstvo vjeruje, a u Katoličkoj Crkvi je dogma: bezgrešno začeće je začeće Blažene Djevice Marije, Isusove Majke , bez istočnog grijeha, u tijelu njezine majke .
Političar Gaetz se nije dao uvjeriti i dalje je tvrdio: Bezgrešno začeće , to je priroda začeća Isusa (u tijelu Njegove Majke).
-Ne, nije! Bezgrešno začeće je začeće Marije u tijelu njezine majke – bez istočnog grijeha. Ako već želite napraviti analogiju, u najmanju ruku morate znati o čemu govorite i temeljito poznavati činjenice. Očito, američkom političaru to nije bio prioritet!

Prema „Catholic News Agency“ pripremila Ana Penić

Katolička Crkva je proglasila dogmu o Bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije 1854.
Zanimljivo bi bilo pitati i u Hrvatskom saboru i istaknute novinare koji se ne ustručavaju na Crkvu baciti svaki kamen, – koliko poznaju nauk Crkve – i znaju li oni što je Bezgrešno Začeće BDM. 

Preporučeno