29.06.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 34, 2-9
Blagoslivljat ću Gospodina u svako doba,
njegova će mi hvala biti svagda na ustima!
Nek se Gospodinom duša moja hvali,
nek čuju ponizni i nek se raduju!

Veličajte sa mnom Gospodina,
uzvisujmo ime njegovo zajedno!
Tražio sam Gospodina i on me usliša,
izbavi me od straha svakoga.

U njega gledajte i razveselite se
da se ne postide lica vaša.
Eto, jadnik vapi, i Gospodin ga čuje,
izbavlja ga iz svih tjeskoba.

Anđeo Gospodnji tabor podiže
oko njegovih štovalaca da ih spasi.
Kušajte i vidite kako je dobar Gospodin:
blago čovjeku koji se njemu utječe!

Evanđelje: Mt 16,13-19
Kad Isus dođe u krajeve Cezareje Filipove, upita učenike: “Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?”Oni rekoše: “Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka.” Kaže im: “A vi, što vi kažete, tko sam ja?”Šimun Petar prihvati i reče: “Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga.” Nato Isus reče njemu: “Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima.”

MEDITACIJA
“Obraćenik je čovjek kojega je Bog izokrenuo kao rukavicu” (Jacques Maritain). Jezerskog ribara Petra okrenuo je u ribara ljudi, progonitelja Savla u gorljivog Kristovog nasljedovatelja Pavla. Petra i Pavla, koliko god oni različiti ljudi bili, ujedinjuje strast vjere i njihovo životno poslanje. Oni su od samoga početka davali lice Crkvi. Petrova služba danas nastavlja živjeti u Papinoj službi, a Pavao je otvorio Crkvu za mnoštvo naroda. Kad Bogu dopustimo da nas okrene “kao rukavicu”, naši će različiti darovi odražavati šaroliku ljepotu Crkve.
(izvor: http://www.benedictus.info)

Molitva
Bože naše Crkve, ti si uzeo apostole u svoju službu kako bi se poruka tvojega Sina proširila na sve strane svijeta. Od tada su se čitavi naraštaji kršćana zauzimali za razvoj Crkve Isusa Krista. Ojačaj u nama sposobnost da oblikujemo Crkvu s božanskim i ljudskim licem, koja je otvorena za sve

Preporučeno