18.10.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 145, 10-13b.17-18

Nek te slave, Gospodine, sva djela tvoja

i tvoji sveti nek te blagoslivlju!

Neka kazuju slavu tvoga kraljevstva,

neka o sili tvojoj govore!

 

Nek objave ljudskoj djeci silu tvoju

i slavu divnoga kraljevstva tvoga.

Kraljevstvo tvoje kraljevstvo je vječno,

tvoja vladavina za sva pokoljenja.

 

Pravedan si, Gospodine, na svim putovima svojim

i svet u svim svojim djelima.

Blizu je Gospodin svima koji ga prizivlju,

svima koji ga zazivaju iskreno.

 

Evanđelje: Lk 10,1-9

Nakon toga odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. Govorio im je: “Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. U koju god kuću uđete, najprije recite: `Mir kući ovoj!` Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. U toj kući ostanite, jedite i pijte što se kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik plaće svoje. Ne prelazite iz kuće u kuću.” “Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi i liječite bolesnike koji su u njemu. I kazujte im: `Približilo vam se kraljevstvo Božje!`

 

Tišina

Zastani u tišini i poslušaj što ti to danas Bog govori? Što želi od tebe?

 

Meditacija

Neka svatko mudro primi Učiteljeve opomene da ne bi izgubio prigodu Spasiteljeva milosrđa koje mu se sada pruža sve dok se pošteđuje ljudski rod. Zato se pošteđuje čovjek da se obrati te da ne bude nikoga koji bi morao biti osuđen. Bog zna kada će doći svršetak svijeta, no sada je vrijeme vjerovanja. Ne znam hoće li svršetak svijeta zateći koga od nas ovdje – možda ne će. No svakome je od nas vrijeme blizu jer smo smrtnici. Hodamo padajući. Da smo od stakla, manje bismo se bojali padova. Što je krhkije od staklene posude? A ipak se očuva i traje stoljećima. A i kada se za staklenu posudu bojimo da ne padne, za nju se ne bojimo ni starosti ni ognjice.

Mi smo, dakle, još krhkiji i slabiji. Budući da za trajanja ljudskoga života ne prestaju padovi, vrijeme juri; čovjek izbjegne udarac, a da li izbjegne svršetak? Izbjegne ono što se događa izvana, a da li otjera ono što se rađa iznutra? Jer iznutra: sada ti zaprijete bacili, sada iznenada navali bilo koja bolest. A ako bi to sve čovjeka i poštedjelo, kada konačno nadođe starost, nema više odgađanja.

(Preuzeto sa: http://zupa-nasice1.hr/)

 

ZDRAVO MARIJO…

Kraljice svete krunice, moli za nas!

Preporučeno