Večernja molitva

by abuzgo

Gospodine, u noćni sat, kada svoje misli usmjeravam k tebi želim izreći zahvalu za današnji dan.

Hvala ti na još jednome danu koji sam proživio s tobom u ovome svijetu. Hvala ti na ljudima koje sam susretao. Hvala ti na milostima koje si mi dao. Želim ti zahvaliti na ljubavi koju sam danas primio od tebe.

Oprosti mi, ako sam ovaj dan mogao bolje iskoristiti, a to nisam učinio. Oprosti mi, ako sam nekome mogao pomoći, a nisam. Oprosti mi, ako sam nekoga uvrijedio svojom riječju ili gestom. Oprosti mi, ako sam u svojem djelovanju bio mlak ili ravnodušan. Oprosti mi…

Blagoslovi Gospodine, večeras sve one s kojima sam se danas susretao. Blagoslovi Gospodine, sve one koji su te zaboravili ili koji ne vjeruju u tebe. Blagoslovi i one koji su sada umorni te su bez molitve otisli na počinak, neka ih tvoj anđeo štiti i čuva. Blagoslovi Gospodine, sve one koji se sada snalaze za mjesto gdje će spavati. Pomozi im da u napuštenosti osjete tvoju ruku koja ih miluje, tvoje grudi na koje mogu položiti svoju glavu i u miru usnuti. Blagoslovi Gospodine, moju obitelj, čuvaj ih i u miru ih vodi. Blagoslovi Gospodine, mene i moj život, da se nikada ne odmetnem od tebe.

Molim te Gospodine, da tvojom milošću dočekam sutrašnji dan i da ga učinim boljim od današnjega. Molim te Gospodine da u sutrašnjem danu sve što me čeka činim na veću slavu tvojega imena.

A sada mi Gospodine udijeli miran počinak, da slatko usnem. Amen.

Preporučeno