S Marijom ususret Pedesetnici

by abuzgo

Nastavljamo nedjeljom objavljivati neko svjedočanstvo naših mladih, a ujedno i vas potičemo ukoliko želite o nečemu posvjedočiti, da nam pišete na duhos.com@gmail.com ili putem obrasca: https://duhos.com/posalji-svoje-svjedocanstvo/

Izmoli danas Gospine litanije za svoje roditelje zahvaljujući Gospodinu na njima i svemu što nam je po njima darovao.

Svjedočanstvo:

Moja majka se uvijek utjecala Gospi. Kroz djetinstvo smo seke i ja molile krunicu s roditeljima, ali meni je ta molitva bila dosadna. Iskreno, svako malo bih zaspala. Meni bi krunica bila kao uspavanka. S 14 godina trenirala sam odbojku i bilo mi je bitno da prođemo na školskom natjecanju, pa ako uspijemo, bilo bi super i da dođemo do državnog. Kako bi to sve bilo tako, počela sam moliti krunicu. Svi su po Gospinom zagovoru nešto dobili, idem ja svaku večer moliti i izmoliti prolazak. Molila sam tako nešto više od dva mjeseca. U ta dva mjeseca naša je ekipa prošla na školskom i županijskom, na regionalnom smo bile zadnje i tu sam prestala moliti krunicu.
Kako sam se poslije krizme obratila, povratak u Majčino krilo bio je neizbježan. Htjela sam razviti jedan lijep odnos s njom. U njoj sam počela pronalaziti uzor. Ona mi je pokazala pravu ženstvenost u čistoći srca i tijela. Prvo sam započela s malenim molitvama njoj. I sve sam ju više voljela i voljela. Njezin da Gospodinu me je toliko privukao njoj. Njezin što god vam rekne, učinite mi je pokazao kakva trebam biti. Željela sam još dublje znati ju, imati jedan dubinski odnos s njom i čeznula sam da uspijem moliti krunicu svakodnevno, jedna desetica – jedna. Htjela sam sitnim koracima. U tome mi je puno pomoglo to što sam duhovno posvojila jedno dijete koje je u opasnosti ubojstva pobačajem. Osim što sam devet mjeseci, to se moli od Blagovijesti pa do Božića, molila svaki dan jednu kratku molitvu, trebala sam izmoliti i jednu deseticu krunice za to nerođeno dijete koje je u opasnosti od pobačaja, a koje samo Gospodin zna. Tako sam počela s jednom deseticom, i osjećala poticaj da uključim još jednu osobu u molitvu, pa sam za nju izmolila drugu deseticu, sljedeći mjesec sam molila za tri osobe – tri desetice. Tijekom ljeta sam molila pet desetica, kad je faks počeo smanjila sam na tri zbog obaveza, ali često sam znala prije mise otići na molitvu krunice, ili moliti putem do faksa.
Nastojim svaki dan izmoliti barem deseticu. A Mama, ona je nježna i blaga, i puna milosti. Vidim Gospodinovo veličanstvo u njoj. Vidim Gospodinovu slavu u njoj. Baš je brižna Mama. Njezino otvoreno srce i poslušnost prema Gospodinu odgaja me. Ona me usmjerava Kristu u Euharistiji.
Sandra

Preporučeno