Sretno i blagoslovljeno Isusovo rođenje

by abuzgo

Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. (Lk 2,10-11)

Ovim riječima anđeli se ne obraćaju samo pastirima, nego i nama danas. Dijete se rodilo, ali ne samo Mariji i Josipu, već i nama, kako nam kažu anđeli. U ovom radosnom trenutku slavimo Božji dar koji nam je darovao njegov Sin. To je dar ljubavi. Taj smo dar pozvani širiti u svojoj obitelji, društvu i svijetu jer Bog želi da ono što nam on daruje dođe do srca svakog čovjeka. Ne želi da njegov dar ostane skriven, već da ga otkrijemo i podijelimo sa svima. Nije li u tome smisao dara?

Postajući jedan od nas, Bog nam ujedno pokazuje našu vrijednost. Mnogi se danas suočavaju s osjećajem manje vrijednosti. Mnogi misle da ne zaslužuju Božju ljubav. Bog danas pokazuje da vrijediš i da ne postoji ništa što može umanjiti tvoju vrijednost u njegovim očima. Time nas podsjeća da na sebe i jedni na druge gledamo s istom ljubavlju kakvu on pokazuje prema nama.

Možda ćemo reći da je Božić svetkovina za djecu. Ona to i jest. To je svetkovina za dijete koje je u meni. To je svetkovina koja me podsjeća na to da se poput djeteta radujem životu. Naš svijet treba Isusovu poruku, njegovu radost i nadu. Međutim, Božić nije samo u jednom danu.
Pravi smisao Božića je da tijekom cijele godine nosimo dar Njegove ljubavi u svijet.

Neka dar Božje ljubavi bude svakoga dana u vašem srcu i u srcima vaših najmilijih kako bismo taj dar koji primamo mogli donositi drugima. S tim mislima želim vam sretno i blagoslovljeno Isusovo rođenje.

Preporučeno