Svjedočanstvo o dočeku Nove godine

by abuzgo

Želim podijeliti s vama iskustvo svojeg prvog dočeka Nove godine u DUHOS-u. Teško je opisati riječima ono što sam doživjela, ali mogu probati.

Premda je to bilo 2018. godine, neki su mi se trenuci duboko urezali u pamćenje. Do tada, gotovo kao i svaki student ili mlada osoba, čeznula sam za zabavnim društvom i danima gledala što ću obući. Sve je dolazilo u obzir samo da ne ostanem kod kuće i ne budem jadna u društvu. Godinu prije krenula sam na susrete DUHOS-a i osjetila da je to dobro, da je Bog svakim danom sve više prisutan i to sam primjećivala u malim stvarima. Ta ljubav prema Gospodinu, ali u neku ruku i obveza, odgovorne su za doček 2018. godine u crkvi. Iako sam već poznavala ljude, tu sam večer upoznala puno drugih ljudi, družila se, a nisam ostala ni gladna. Bilo je svega, svakakvih zanimljivih aktivnosti, igara i meni je bilo super!

No, najbolje tek dolazi. Zaista, sveta misa i klanjanje bili su vrhunac večeri. U slavljenju sam osjetila veliku radost! Najdraži dio bila je potpuna tišina za vrijeme klanjanja, a posebice u ponoć. Vani čuješ vatromet i petarde, a unutra tišinu i spokoj pred Presvetim. I u svojem srcu mir. Imala sam neopisiv osjećaj zajedništva i Ljubavi koja se izlijeva na sve nas prisutne. Tada sam došla sa svojim molitvama pred Presveto i molili smo za sve što nam dolazi, zahvaljivali za sve dobro, ali i loše u protekloj godini. Znala sam da me Gospodin čuje i vidi i zbog tog sam bila neizmjerno radosna. Riječima ne mogu opisati, ali mogu reći da od svih dočeka Nove godine, taj mi je bio najljepši. Radujem se i ovogodišnjem! Hvala Ti, Gospodine!

Link na prijavnicu:

Preporučeno