Svjedočanstvo o snimanju pjesme “Izvor ljubavi”

by abuzgo

Prošla je točno godina dana otkako je pjesma „Izvor ljubavi“ javno izašla i želimo s vama podijeliti iskustvo i doživljaje tijekom pripreme za snimanje.

Neki članovi benda imaju svoje pjesme u ladicama već neko vrijeme stoga sam ih zamolila da se pripreme i predstave ih na probi. Među njima je bila i ova koja tada nije imala naziv i zahtijevala je neki dodatan rad i ispravke. Usredotočeni na to, tekst i bit pjesme odlaze u drugi plan. Zapravo, zaboravila sam i kako točno tekst ide, zapamtila samo ono što razmatra. To je bilo to, ništa nismo napravili.
Prošao je koji mjesec od toga i rano ujutro u molitvi osjećam snažan poticaj koji me pokreće i govori da snimimo tu pjesmu. Ali, ja ne znam točno kako ide pjesma, ne znam ni tekst i propitkujem se što sad? Unatoč tim pitanjima, šaljem poruku 28.2. u 7:10: „Idemo snimiti onu vašu pjesmu!“, ne znajući ništa i bez ikakvih očekivanja.

Prva proba od te poruke: pjesma sjeda iz prve, ništa nije potrebno mijenjati i svaki član prepoznaje svoju ulogu u pjesmi i daje svoj maksimum. Čudo! Vjerujem da je Duh Sveti u tim trenucima snažno zapuhao.
Šaljem snimku pjesme kapelanu i on je odobrava.

Pomislim kako dolaze veći problemi… Već smo bili u korizmi pa kako ćemo se pripremiti, snimiti audio i video i onda još miksanje u tako kratkom vremenu da izađe u tom milosnom vremenu?

Gospodine, ako je Tvoja volja, evo nas, dat ćemo sve od sebe!
Javljam se Alenu za snimanje pjesme i on kaže kako je slobodan za taj termin kad nam odgovara, odnosno za otprilike tjedan dana. Javljam se i Jerku za video koji spremno preuzima i sve sam osmišlja na temelju teksta. Puni povjerenja u Gospodina, ali i Alena i Jerka idemo naprijed.

Kreću intenzivna molitva, preslušavanje i probe. Sjećam se da sam napomenula kako je ovo zbilja velika stvar, pjesma na veću slavu Božju, a namijenjena svima koji traže Njegovu ljubav i utjehu i da možemo očekivati razne prepreke.
I bilo ih je. Jedna od onih koju pamtim su snažni bolovi i ukočena čeljust na probi večer prije snimanja, ali Bogu hvala, na snimanju sve u redu. Sutradan, petak, kruže priče o lockdown-u i sve što se događa u svijetu i Hrvatskoj djeluje nerealno. Zajednička molitva prije i tijekom snimanja i uspjeli smo.

U ponedjeljak se sve zatvara, a mi odlazimo svojim kućama tijekom vikenda. U zadnji tren, čudesno!
Gospodine, mislio si i na to da snimimo pjesmu prije zatvaranja svega, pa i crkvi te tako zaključimo naše zajedničko druženje tih dana. Vjerujemo, Tvoja je volja! Budi ljubav i utjeha svakoj osobi koja žeđa za Tobom, traži Te u molitvi, sakramentima, pjesmama, pa i u ovoj.

Hvala Ti na svakom članu benda, na našim roditeljima koji nam omogućavaju da budemo tu. Hvala Ti na kapelanima i što su uvijek tu za nas. Hvala Ti na Alenu i Jerku, njihovim talentima, trudu i vremenu koje su uložili. Molimo Te za njih i njihove obitelji!
I na kraju, hvala Tebi, dobri Oče, što si prisutan, što tješiš i liječiš! Hvala Ti što činiš sve novo.
Evo nas, sve na Tvoju veću slavu!

M. S.

Preporučeno