Plava crta
Srijeda, 8.09.2010.

Facebook Facebook

Share
Like

 

Posvećenje nije djelo jednog trenutka, sata ili dana. To je neprestani rast u milosti. Nijednoga dana ne znamo koliko će težak biti naš sukob sljedećega dana. Sotona je živ i aktivan, i svakoga dana trebamo iskreno vapiti Bogu za pomoć i snagu da mu se odupremo.

Dok god Sotona bude vladao, morat ćemo pokoravati svoje “ja”, pobjeđivati kušnje i nema mjesta na kojemu bismo se mogli zaustaviti, nema točke do koje bismo mogli doći i reći da smo potpuno dostigli cilj.

 No, svaki živi kršćanin svakodnevno će napredovati u božanskom životu. I dok bude napredovao prema savršenstvu, svakoga dana će doživljavati obraćenje Bogu; i to obraćenje neće biti dovršeno sve dok ne postigne savršenstvo kršćanskog karaktera, dok ne bude potpuno spreman za završni dodir besmrtnosti.
Srijeda, 8.09.2010.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
Ovaj članak nema povezanih članaka

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.