ImageEvo, napokon smo proslavili ono na čemu smo radili cijele ove akademske godine! U ponedjeljak, 28. svibnja u 18:00 sati u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta održana je svečana promocija XIV. i XV. Alepha, studentskog časopisa za književnost. U prepunoj dvorani pozdravnu su riječ održale urednica časopisa Paulina Lučić i predsjednica Studentskog književnog kluba Aleph Mira Bučanović, a goste je pozdravila i rektorica Sveučilišta Gordana Kralik, naglasivši kako je Aleph jedini studentski časopis ovakve vrste u Hrvatskoj istočno od Zagreba i ujedno jedan od ukupno tri ovakva časopisa u Hrvatskoj.

Istaknula je također Alephovu dugogodišnju tradiciju – časopis, naime, izlazi od 1995. godine, a idejni začetnik časopisa je Helena Sablić – Tomić, izvanredna profesorica na Filozofskom fakultetu u Osijeku i dekanica osječke Umjetničke akademije.

Nakon toga nas je urednica, zajedno s autorima tekstova, provela kroz tematske blokove obaju brojeva časopisa, Željka Stojaković vodila je razgovore s bivšim urednicima, sada našim profesorima i asistentima, a predstavljena je i prva zbirka poezije naše članice Dijane Tomaz pod naslovom Živim u koracima. Druženje je nastavljeno u Cadillacu uz književnu večer na kojoj su naši članovi čitali svoja prozna i poetska djela objavljena u najnovijim brojevima Alepha. Ovim putem se zahvaljujemo svima, prije svega samim alephovcima, čijih je ruku Aleph zapravo i djelo, svim studentima i profesorima koji nas podržavaju te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Novi broj izlazi u siječnju 2008. godine, Paulina već ima plan, pa dođite!!!

Preporučeno

Leave a Comment