ImageBubanj života je film ozbiljnoga sadržaja iz kojega svako od nas može puno naučiti. Radnja filma smještena je na prostoru Južnoafričke Republike koja se, što je opće poznato, bori s problemima kao što su: droga, alkohol, prostitucija, pedofilija, nasilje, siromaštvo, bolesti (ponajviše AIDS),…  

U filmu se ipak nasuprot tim problemima pojavljuju najvrijednije ljudske osobine: ljubav, iskrenost, milosrđe, pravednost, susretljivost, upornost,… Glavni lik ovoga filma je dječak Musa, pripadnik južnoafričkoga plemena Zulu. Mali Musa odlazi iz svoga plemena kako bi radom u glavnom  gradu olakšao život svojoj mnogobrojnoj obitelji. On, mali dječarac, suočava se sa svim nedaćama koje sa sobom nosi taj veliki grad. Usprkos svim padovima, on ustaje i nastavlja k svome zacrtanom cilju, njega je svaki pad zapravo ojačavao. Musa je svojom dječjom iskrenošću i neiscrpnom ljubavlju prema bližnjima uspio promijeniti njihove živote u pozitivnom smjeru. On je taj koji je otvorio oči okolini i potaknuo ju na uistinu potrebne promjene . On je instrument u Božjim rukama, on je Njegov prst. On je za svoju sredinu bio veliki dar od Boga.

 

Ovaj film uistinu vrijedi pogledati, a nakon toga nastojati svoj život učiniti što sličnijim životu toga dječaka. Taj dječak (Musa) dokaz je da iskrenost i ljubav uvijek rezultiraju pravdom te na taj način i dokaz Božje veličine.

 

Preporučeno

Leave a Comment