ImageGodišnji odmor… ljeto… sunce i more… potpuno uživanje…
    Mislim da je to posebno vrijeme za svakoga u ljetnim mjesecima. To su dani samo za odmor i uživanje u ljetu.

     U prekrasnom moru, gdje se kupamo u velikom plavetnilu; sunčanju na plaži, odmaranju i dugom spavanju. ?aci se tada, kao i odrasli, mogu napokon opustiti,  ne moraju više učiti – mogu se igrati, baviti se svojim hobijima, sanjariti, i napuniti baterije. Kao i odrasli, kojima je potreban odmor od silnog posla.

    Neki će svoj godišnji odmor vidjeti u istraživanjima i provođenju vremena u avanturama ili stjecanju novih i dugotrajnih prijateljstava, a neki će ga možda iskoristiti da provedu više vremena s obitelji i posjete rođake koje dugo nisu vidjeli.

    Za svakoga je godišnji odmor drugačiji. Svatko svoj idealni godišnji odmor vidi drugačije.

    A kako će moj izgledati???

Moj godišnji odmor još nije počeo. Ja još učim i idem položiti neke ispite na studiju pa onda mogu krenuti na svoj godišnji odmor. Iako mi već misli putuju i lutaju, još moram odbrojiti par dana i nekoliko sati do njega. Ali, i to će brzo doći. Samo što nije. Bitno je uživati u svakom trenutku.

    Moj odmor započinje na moru, gdje ću provesti većinu praznika. Volim more i volim ga promatrati, gledati valove kako se kreću, gledati galebove kako lete visoko iznad njega i brodove koji mirno plove. No, neću samo uživati u pogledu, nego ću i prošetati mjestom u kojem ću biti, te upoznati šarm i ljepotu grada. Vrijeme koje ću provesti tamo, koristit ću za stjecanje novih iskustava. Malo ću i raditi, da iskoristim vrijeme i pri tome naučiti nešto novo. Osim jako dobre prijateljice koju imam, sigurno ću upoznati nove osobe s kojima ću možda i dalje ostati u dobrim odnosima. Svaki sat bit će mi ispunjen i uživat ću u svakom trenutku.   

    Tako ću i ja napuniti baterije i vratiti se sretna i odmorena za studije i učenje. Ovo će brzo proći, pa moram iskoristiti svoje vrijeme, a to je najbitnije od svega –  i za mene i za svakoga.   

    Zato i postoje godišnji odmori. Jer to je vrijeme kada radimo samo ono što mi želimo, kako mi želimo i sami odlučujemo kako ćemo to vrijeme provesti.

Ivana

Preporučeno

Leave a Comment