Doček Nove godine s Kraljem

by admin

I ove je godine u župi svetog Ćirila i Metoda organiziran je doček Nove godine za studente i alumne (bivše studente). Dvjestotinjak mladih odlučilo se na ovaj, možda za većinu neobičan način; bez alkohola, buke i nemira ući u Novu godinu.

Susret je predvodio pater Arek Krasicki koji je na samom početku pitanjem: „Zašto si danas ovdje?“ potaknuo sve nazočne da si posvijeste veličinu onoga zbog kojeg su se odlučili na ovakvu proslavu. Također , poticao je mlade na radost, ali ne onu koja je posljedica alkohola, nego radost čistoga srca koje ti može dati samo On, tvoj Kralj te je zato i proslava nazvana: „Doček Nove godine s Kraljem!“

Potom je dvoje studenata podijelilo svoje iskustvo dolaska u DUHOS te su time pozvali i ostale da se u godini koja je pred njima odluče na takav način služiti Gospodinu. Nakon toga uslijedilo je ono ključno; klanjanje i sveta Misa. U Novu godinu mladi su ušli radosno, pjevajući i slaveći Gospodina te se zajedničko druženje nastavilo  u prostorijama crkve.

Mladi koji su se odlučili na ovakav način proslave oduševljeni su i ističu kako će sigurno i  u sljedeću Novu godinu ući na isti način te pozivaju i sve ostale da se na to odluče .

M. Zlomislić

Preporučeno

Leave a Comment