Sutra uz Njega

by abuzgo

Gle, bliži se kraj godine…
Pogledaj na tren u prošlost koju si stvorio/la posljednjih 300-tinjak dana.

Sjeti se ljudi s kojima si provodio/la svoje vrijeme. Je li ono bilo korisno provedeno? Zahvali Gospodinu!

Vjerujem kako si u ovoj godini uživao/la u plodovima svoje molitve i rada. Sigurno ti nije bilo lako, ali vrijedilo je. Zahvali Gospodinu!

Znam da svatko od nas ima događaj ili osobu koji su nam unijeli radost u našu svakodnevicu, ono što je ostavilo jak dojam na tebe i što ti je zapečatilo ovu godinu. Zahvali Gospodinu!

Nadam se da ti je ova godina ona u kojoj si shvatio/la da nisi sam/a ako te cura/dečko ostavio, da si ove godine doživio/doživjela istinsko obraćenje. (Zahvali Gospodinu i na tome!)

Ako nisi obraćen/a potpuno, svi ćemo te imati u molitvi da se to dogodi što prije jer Gospodin te čeka otkako je naumio da postojiš i koračaš ovim svijetom. Sigurna sam da je ova godina za neke bila bolna… Možda se nešto loše dogodilo, možda si baš to htio/htjela spriječiti, ali bezuspješno. Možda te napustila voljena osoba ili nisi uspio/uspjela na faksu, u svom poslu, pojavila se neka bolest… (Zahvali Gospodinu. Teško je, ali On zna zašto.)

Možda ti je sada ovo teško čitati, ali želim ti nešto reći. Postoji vjerojatnost da ti ovo još nitko nije rekao, ne želiš o tome ili izbjegavaš ljude.

Uđi u sebe ovog trena. Nemoj bježati od onog što te povrijedilo, nećeš si pomoći.
Suoči se sa svojom boli, s osobom koja te povrijedila.

I sad učini ogroman korak u ljubavi, po uzoru na Isusa – oprosti!
Iskreno, najbolnije iskustvo dosad, bolnije od samog spleta situacije koja te povrijedila.

Bit će i tebi, ali vrijedi za slobodu koju ćeš kasnije osjetiti, vjeruj mi.
Bol će te razarati, pritiskat će te u prsima, suze će silaziti niz lice jedna za drugom dok vapiš svom Gospodinu u boli.
On je kraj tebe i boli ga tvoja patnja koju proživljavaš zbog zemaljskog znajući da će kasnije sve biti savršeno u redu, onako kako je On zamislio. Zato te poziva k sebi, tješi te i najsavršenije ljubi!

On briše tvoje suze i želi da Mu se prepustiš i vjeruješ kako su Njegovi planovi veći od tvoje prošlosti.
Teško je jednom zauvijek pustit nekog tko je u tvom srcu, pogotovo ako te ta osoba povrijedila… Ali, učini ovo u ljubavi, oprosti i moli Isusa da očisti rane u tvom srcu i iscijeli ih svojom ljubavlju.
Molim te, učini to što prije.

Oslobodi se boli kako bi On konačno mogao raditi na tvojoj budućnosti.
I ako dugo čekaš nakon svega toga, čekaj i dalje strpljivo.

On te dariva i nema ljepšeg od tog očekivanja jer kad On stigne u pravo vrijeme sa svim milostima, bit ćeš potpun i ispred tebe će biti, ne jedna, nego još mnogo divnih godina u Njegovoj prisutnosti do Vječnosti.

Želim ti da spoznaš to kako te Gospodin liječi i dočekao/dočekala si Novu godinu na najljepši mogući način.

Neka bude blagoslovljena!
M.S.

Preporučeno