Plava crta
Ponedjeljak, 17.09.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

Prigodom nedavnog objavljivanja, želimo Vam preporučiti knjigu pod nazivom Milosrđe na kotačima. Naime, riječ je o knjizi sabranih svjedočanstava života u vjeri međimurskog svećenika Dragutina Goričanca. S obzirom na to da je nedavno gostovao, a i predsjedao, na DUHOS-ovom prvom korizmenom seminaru te predstavio spomenutu knjigu, vjerujemo da znate o čemu je riječ. Knjiga sadrži mnogobrojne anegdote vlč. Goričanca u kojima je na djelu izrazito bila Božja providnost. Vlč. Dragutin Goričanec poznat je po apostolskom radu s prostitutkama, bolesnima, napuštenima i nemoćnima, a posebno po tome što na svetu misu, a i na hodočašća, prevozi vjernike i potrebite  autobusom. Osnivatelj je humanitarne udruge Job, financijski i pastoralno pomaže socijalno ugroženima te nikome ne uskraćuje pomoć. Ova knjiga može Vam biti poticaj na vršenje djela ljubavi i milosrđa, pogotovo ako razmišljate o duhovnom pozivu. U ovoj knjizi izneseni su mnogobrojni dokazi djelovanja Božje providnosti koji svakom čitatelju upućuju poruku da je jedino potrebno u svakoj se situaciji na Boga osloniti. On je taj koji sve upravlja. Knjiga je dostupna u studentskoj kapelici u kampusu.

 

Zvonimir Žulj|duhos.com

Ponedjeljak, 17.09.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
17
stu
2017

Sutra će se samo pobrinuti za sebe

Kako pojedinac može biti izgubljen u prostorima u kojima se godinama kreće? Kako je moguće…

Plava crta
25
stu
2016

Više se ne bojim – providnost Božja

Tijek meditacije: Sjedni, podigni pogled prema križu ili prema nebu. Neka ti srce i usta izgovaraju: TI SI SLOBODA I SIGURNOST. Izgovaraj to sve dok ne osjetiš da ti se mir i blagost prelijeva utrobom.

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.