Preporuka za knjigu „Emocionalna čistoća – stvar srca“

by abuzgo

„Jeste li ikada dali svoje srce nekome tko vam nije uzvratio ljubav? Smatrate li da uvijek iznova bivate povrijeđeni i slomljena srca?“ – neka su od pitanja čije odgovore daje i obrazlaže knjiga „Emocionalna čistoća – stvar srca“.

Knjiga otkriva koliko je važno definirati i postaviti granice u muško-ženskim „prijateljskim“ odnosima. Katolička crkva uči o važnosti tjelesne čistoće, dok se emocionalna spominje vrlo malo.

Mladi, koji su imali nekoliko takvih „prijateljstava“, podijelili su komadiće svojeg srca drugima suprotnog spola koji im ustvari ne pripadaju. Svoje srce trebate čuvati za svoga/ju budućeg/u partnera/icu kako bi to srce samo za njega/nju u braku bilo cijelo i potpuno. Stoga konačno naučite kako sačuvati svoje srce i zadržati ga emocionalno čistim. Pokušajte slijediti Božji plan za svoj život, ali upoznajte se sa svojim očekivanjima i realno sagledajte koliko se oni podudaraju s Božjim planom. Pri tome kontrolirajte svoje misli i usmjeravajte ih prema Bogu, jer naša mašta može biti plodonosno tlo za grijeh („mišlju, riječju, djelom ili propustom“).

Uživajte u godinama samaštva, jer vas tada Bog izgrađuje prema svom savršenom Srcu koje nas sve ljubi. Naučite biti zadovoljni svojim životom i onim što Bog stavlja pred vas: ako je to samaštvo, dopusite da bude blagoslovljeno. Iskreno vam preporučam ovu knjigu, jer je meni promijenila pogled na muško-ženske odnose.

Ana Roth

Preporučeno

Leave a Comment