Zapitaj se 17.dana korizme

by abuzgo

Lk 4,24-30

I nastavi: »Zaista, kažem vam, nijedan prorok nije dobro došao u svom zavičaju. Uistinu, kažem vam, mnogo bijaše udovica u Izraelu u dane Ilijine kad se na tri godine i šest mjeseci zatvorilo nebo pa zavladala velika glad po svoj zemlji. I ni k jednoj od njih nije bio poslan Ilija doli k ženi udovici u Sarfati sidonskoj. I mnogo bijaše gubavaca u Izraelu za proroka Elizeja. I nijedan se od njih ne očisti doli Naaman Sirac.«
Čuvši to, svi se u sinagogi napune gnjevom, ustanu, izbace ga iz grada i odvedu na rub brijega na kojem je sagrađen njihov grad da ga strmoglave. No on prođe između njih i ode.

Pitanja:
1. Na fakultetu nam je lako biti Kristovi i sve činiti u ljubavi, ali kakav si dok dolaziš doma k svojima? Osjećaš li se kao da „nisi dobro došao u svom zavičaju“?
2. Jesu li u tvome slučaju krivi drugi ili je tebi teško biti strpljiv prema svojima?
3. Ako ti brat, sestra ili roditelju pokazuju što trebaš promijeniti kod sebe, jesi li kao Isusovi sugrađani koji ga ne žele slušati zbog „nevažnih razloga“?

Postavi se u ulogu Isusa i budi spreman pomoći svojim bližnjima kao što pomažeš nepoznatom čovjeku na ulici i u ulogu naroda koji nije htio slušati Isusa te počni slušati korisne savjete.

Preporučeno