Plava crta
Četvrtak, 18.10.2018.

Facebook Facebook

Share
Like

Šestog dana Bog je stvarao majke  i toga je dana ostao raditi prekovremeno . Tada se pojavio anđeo i upitao: “ Zašto toliko vremena trošiš da bi stvorio majku ?” Gospodin je uzvratio: “Jesi li vidio karakteristike koje mora imati: mora biti potpuno otporna, ali ne od željeza, mora imati dvije stotine pokretnih elemenata za koje treba osigurati rezervne dijelove u slučaju preopterećenosti ili kvara, mora živjeti na crnoj kavi i ostacima hrane, mora imati veliko udobno krilo u kojem ima mjesta za troje djece odjednom, poljubac koji može izliječiti sve: od rana na koljenu do slomljena srca , i mora imati šest pari ruku…”

          Anđeo je bio šokiran ovim posljednim: “Šest pari ruku! Kako ćeš to izvesti.” Gospodin je zamišljeno odgovorio: “Nije problem napraviti šest pari ruku nego tri para očiju: jedan da vidi dušu svoje djece kako bi mogla znati sve  njihove tajne i pomoći na vrijeme ako bude potrebno, drugi par na leđima da vidi ono što drugi misle da ne može, a treći par naprijed da pazi na dijete, miluje ga pogledom, koji će mu reći koliko ga voli, ili ga samo milosrdno promatra bez  ijedne riječi.Anđeo je pokušao upozoriti Gospodina: “ To je prenaporno za jedan dan. Pričekaj do sutra  pa onda dovrši posao.” “Ali ne mogu – uzvratio je Bog.- Ovaj mi je zadatak sada toliko ptirastao srcu da ga jedino ovaka mogu dovršiti, a usput  je zadovoljstvo stvarati biće koje nikada ne dopušta da se razboli, može svakog dana nahraniti obitelj od pet članova raznovrsnim jelima, može se s ljubavlju posvetiti svakom djetetu i biti na raspolaganju u svakom trenutku.” Anđeo se približi i dotače “ženu” uzviknvši: “Ali, učinio si je od tako meke građe. Ne čini li ti se da je previše ranjiva, Gospodine ?” “Ona je nježna ,slažem se , ali to je poseban materijal koji je istovremeno neuništiv. Ne možeš ni zamisliti kolika će joj biti prednost, jer je njezina uloga zaista vrlo zahtjevna.” “Hoće li biti u stanju misliti pored svih tih obveza” nastavio je anđeo s pitanjima.Bog je spremno odgovorio: “Ne samo da će biti u stanju razmišljati nego i pregovarati:” Tada se anđeo približi ženi i dotaknuvši njezine obraze uskliknu: “Kažem ti, toliko se brineš za njezinu dušu da si gotovo zanemario tijelo.Gle, ovaj model ima grešku.Po licu joj odnekud istječe voda.” “Nije to greška, to su suze!” “A čemu služe, Gospodine?”, znatiželjno će anđeo. “Suzama pokazuje da li je radosna, tužna ili razočarana. Suze znače i da je osamljena. One su izraz boli, jada i ponosa”.Anđeo se oduševljeno i s poštovanjem poklonio:”Ti si, Gospodine , genij. Baš na sve misliš dok stvaraš…”

Četvrtak, 18.10.2018.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
21
stu
2018

Održano predavanje „Zamjensko majčinstvo“

U utorak, 20.11.2018. u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku u organizaciji studentske udruge…

Plava crta
3
lis
2018

Činim nešto novo!

Danas radim nešto novo! Jako sam sramežljva, ali uz to vesela i razgovorljiva. Majka sam…

Plava crta
2
velj
2018

BLAŽENA TI ŠTO POVJEROVA!

„Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje!“ „Ta odkuda mi da majka Gospodina…

Plava crta
28
stu
2017

Svjedočanstvo o Duhu Svetom u mom životu

Ovo svjedočanstvo odlučila sam napisati nakon svih priča o neuspjelim ljubavima mladih. Bila sam i…

Plava crta

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.