Plava crta
Ponedjeljak, 29.07.2019.

Facebook Facebook

Share
Like

Život je jedna velika „slagalica“. Mnoštvo je djelića bez kojih ona neće biti potpuna. I dok živimo skupljajući ih, postajemo svjesni da nam nije svaki od njih jednako važan. Istina je, neki su odabrani i posloženi bez našega pristanka, ali dio je ipak ostavljen nama na slobodu, da posložimo do kraja, prema vlastitu nahođenju i prema onome što srce šapuće.

Kada ostvarimo u životu većinu od onoga što smo sanjali i željeli, slagalica je potpunija, mi postajemo izgrađenije osobe, no često u životnoj slagalici nedostaje jedan djelić, za kojim se najdulje traga. Svaka djevojka, koju Bog poziva na brak, sanja i želi mladića, koji će čuvati njeno srce u sjeni svoga. I svaki mladić, kojega Bog poziva na brak, želi kraj sebe djevojku koja će ga poštovati i pružiti mu svu ljubav svijeta.

I upravo taj motiv postane ključan da se jedan mladić, ili pak djevojka upuste u potragu za djelićem koji nedostaje. Na tom putu, posutom razočarenjima, gubitcima i dobicima, često se to „svijetlo na kraju tunela“ učini iluzijom, a potraga besmislenom. Dovoljno da se odlučimo spustiti kriterije, jer smo uvjereni da ne postoji netko tko će nas voljeti cijelim bićem i da je polovična (ne)ljubav dovoljna.

Varamo se. Jako. Naš je život plaćen bezuvjetnom Ljubavlju, i upravo takvu ljubav Bog želi za tebe. Možda će ti se puno usputno nađenih djelića slagalice učiniti pravima, ali samo će se jedan uklopiti savršeno i tada ćeš znati da je baš on dio tvoje slagalice. Kada će to biti? Ne znam. Nije ni važno. Važno je slagati, jedan po jedan dio. A onaj zadnji će se već pojaviti, da popuni prazninu koja nedostaje. I tada više ništa neće biti isto.

Ponedjeljak, 29.07.2019.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
11
ožu
2020

Predavanje i radionica o prirodnom planiranju obitelji

U prostorijama nadbiskupijskog Vikarijata u Osijeku 7. ožujka 2020. održana je tribina i radionica Metode…

Plava crta
25
velj
2020

“Obiteljski četvrtak”: Kako uspješno komunicirati i živjeti u braku kad nema biološkog potomstva?

Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije, Institut za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.” i…

Plava crta
28
pro
2019

Razmatranje uz Nedjelju Svete Obitelji

Mt 2, 13-15m 19-23 Ove nam nedjelje pogled i razmišljanje odlaze k sv. obitelji. Obitelji…

Plava crta
28
kol
2019

Spreman za ljubav

Tvoj brak ili veza trebao bi biti preslika Božje ljubavi prema tebi koja je žrtvovana za tebe na križu.

Plava crta

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.