Nisi slučajnost niti pogreška

by abuzgo

Nisi slučajnost niti pogreška.
Ali, tako često te nešto potakne na ove misli. I tako često sjediš u samoći, zamišljen/a u jednu točku, o tome razmišljaš. Može proći cijeli dan ili
čak i više u tim mislima, ali ista bol koja probada tvoje nježno srce ostaje. Zato što nisi od svijeta. Svijet će uvijek biti ta druga strana koja će na tebe bacati trnje i kamenje, a ti i dalje čekaš ruže.

„Što tražite?“ Iv 1,38
„Koga tražiš?“ Iv 20,15

Gospodin ista pitanja upućuje i tebi. Traži tvoj odgovor.

Dovoljno je samo da Mu kažeš DA! Makar i nesigurno, ali On će te uzeti k sebi i tad, bit ćeš sasvim siguran/sigurna i bezbrižan/bezbrižna.
Posvijesti si to da te On poslao ovdje. Naš Gospodin je savršen i sva Njegova djela čudesna su! O tome nam svjedoče razne životne priče. Sve što je naumio, to je i učinio. Svaka Njegova zamisao ima svoj smisao.

Nisi slučajnost, ti, dijete Božje, koje je tako silno želio! Želio je otkucaje tvog srca u majčinoj utrobi, tvoj glas, tvoje disanje. Svaku manu koju ti na sebi vidiš, On ju je stvarajući doveo do savršenstva. Divi se baš toj boji očiju, krivim zubićima, kovrčavoj i čupavoj kosi koju ne možeš počešljati, dugim prstima, bucmastim obrazima, ožiljku na licu kojim te zabilježio da si Njegov/a zauvijek!

Nisi slučajnost! Tako si voljen/a! Jedno srce te silno željelo tu gdje jesi i to ono koje blista najvećom ljubavlju i milosrđem.

Nisi pogreška! Nosiš u sebi dragulj koji duguješ samo svom Stvoritelju. Obdaren/a si brojnim milostima, talentima i ljepotom koja nadilazi zemaljsko. Postoji li išta pogrešno na Zemlji što je Bog stvorio? Svo voće i povrće, tako je fino! Kišu pošalje u pravo vrijeme kao i Sunce. Ptičice koje, vjerujem, slave Ga svojim pjevom i tako su poletne u zraku i slatke kad skakuću svojim nožicama. Čuješ li zvuk žica violine, gitare, tamburice i ostalih instrumenata? Primjećuješ li ljepotu prirode oko sebe? Sve je to zamislio i želio, kao i tebe. I ti si divno stvoren/a. Baš po Božjoj slici i prilici.
Što ti svijet može kad ispred tebe ide Gospodin?
„Ako je Bog za nas, tko će protiv nas?“ Rim 8,31

Bog je taj koji ti pokazuje tvoju vrijednost. Jedino s Njim i u Njemu naći ćeš pravi mir i radost. Jedino On te može obasipati ružama i to zauvijek.
Ne prepusti se mislima, tuđim negativnim komentarima i osudama. Samo ti i Gospodin znate tko si i koliko zapravo vrijediš! Ukloni sve što te sputava na tom putu spoznaje, ma koliko god bilo teško, učini to. Samo Bog je Onaj pravi i istinski, On ima riječi života!
On nek te blagoslovi, izliječi i razveseli tvoje srce!

Preporučeno