Preporuka za čitanje: Život Kristov

by abuzgo

Knjiga koju Vam ovom prilikom preporučamo djelo je znamenitog američkog nadbiskupa, erudita i velikog Sluge Božjega 20. stoljeća Fultona Sheena. Naime, Život Kristov knjiga je koja kronološki razrađuje i detaljno tumači čitav Kristov život od samog začeća do Pedesetnice. Nadbiskup Fulton Sheen, i sam veliki intelektualac, bavi se promatranjem Kristovog života u velikoj mjeri kroz prizmu filozofije. Često stvara poveznice s brojnim filozofima, a isto tako i s religijama velikog povijesnog značaja poput islama, židovstva, budizma i konfucijanizma. Krist je stavljen u odnos sa svima njima s jasno predočenim razlikama koje su izvrsno argumentirane briljantnim Sheenovim osjećajem za filozofski izričaj. Nadbiskup Fulton Sheen u ovoj knjizi intenzivno zaranja u dubinu Kristove osobe i djela, ističući njihov značaj, veličinu i neizmjerno bogatstvo. Samim time odražava se i bogatstvo samog autora kao osobe s vrlo bliskim i dubokim odnosom sa živim Bogom u velikoj očinsko-sinovskoj ljubavi. Život Kristov svakako je knjiga koju preporučamo svima onima koji se žele podrobnije upoznati sa životom i djelom našeg blagoslovljenog Spasitelja, kako Ga često i rado naziva nadbiskup Fulton Sheen. Knjiga obiluje mnogim korisnim informacijama, promišljanjima, usporedbama, a uz sve to vrlo je korisna za stjecanje preuzvišene vrline mudrosti.

Nadbiskup Fulton Sheen preminuo je 1979. godine na glasu svetosti, a proces za njegovo proglašenje svetim pokrenut je 2002. godine. Iste godine proglašen je Slugom Božjim. Uz ovu preporuku za čitanje donosimo Vam i molitvu za proglašenje svetim nadbiskupa Fultona Sheena koju je sastavio preuzvišeni Daniel Jenky, biskup Peorije:

Nebeski Oče, izvore svake svetosti, Ti podižeš u Crkvi u svako doba muškarce i žene koji služe s herojskom ljubavlju i predanošću. Ti si blagoslovio svoju Crkvu kroz život i službu Tvog vjernog sluge nadbiskupa Fultona J. Sheena. On je pisao i govorio dobro o tvom božanskom Sinu, Isusu Kristu, i bio je pravi instrument Duha Svetoga dirajući u srca bezbroj ljudi. Ako je prema Tvojoj volji, na čast i slavu Presvetoga Trojstva, a za spas duša, molimo Te da ga Tvoja Crkva ubroji među Tvoje svece. To te molimo po Isusu Kristu, Gospodinu našemu.

Amen

 

Zvonimir Žulj

Preporučeno