Plava crta
Petak, 26.07.2019.

Facebook Facebook

Share
Like

Naslušala sam se priča o slučajnim susretima. Onom jednom pogledu, koji se zaustavi u masi i prepozna nekog tvog. I tako to sve krene. Boja dana postane šarenija, a srce veće nego ikada.
Lijepo je slušati priče oduševljenih mladih ljudi, koji su susreli ljubav i zaživjeli ju. Nisu ju očekivali, nisu neprestano tragali za njom. Živjeli su i ona se jednostavno dogodila. Tako to ide u životu. Ljepota se uvijek otkriva u trenutku kada o njoj najmanje razmišljaš, kada ju najmanje očekuješ, a najspremniji si prihvatiti ju.
A opet, s druge strane, pogled svrati na sve one koji neprestano tragaju za tom istom ljubavlju. Misle da nema smisla živjeti bez nje. Pa prihvaćaju bilo što, misleći da ne mogu bolje. I onda se zapitamo zašto, a i sami smo barem u jednom trenutku tako razmišljali. Što reći i kako im osvijestiti njihovu vrijednost?
Pogled ne izmiče ni sa onih koji nisu shvatili smisao i vrijednost ljubavi – i ne samo ljubavi, već i osobe koju imaju kraj sebe. Pa žive tako da ugode sebi. Ne razmišljajući koliku bol nanose voljenoj osobi. S ljudskim se srcem ne igra. Nikada.
Ne traži. Ne razmišljaj o onome čega nemaš. Imaš ono što ti u ovom trenutku treba. Diši. Živi. Sanjaj. Radi na sebi. Svaki dan iznova. Budi osoba kakvu želiš imati kraj sebe. Nauči se čekati. Gradi pouzdanje u Bogu. Ne gubi vrijeme na traženje, jer ljubav nikada ne zakasni.
Ona poznaje trenutak svoga nastupa. I onda zablista u punom sjaju. A ti skupa s njom. Kad ju sretneš u masi, čuvaj ju. Sjeti se da neki još tragaju i sanjaju o njoj. Pusti ju da slobodno diše, da raste i da te vodi Bogu. To je ljubav. Sve ostalo su lažne slike. Rezultati bezuspješne potrage i neprestane čežnje za istom. Jer kada prava ljubav ušeta, srce zapleše od radosti. Shvatiš da nemoguće postaje moguće. Podigneš glavu prema nebu i kažeš – hvala!

G.J.|duhos.com

Petak, 26.07.2019.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
28
pro
2019

Razmatranje uz Nedjelju Svete Obitelji

Mt 2, 13-15m 19-23 Ove nam nedjelje pogled i razmišljanje odlaze k sv. obitelji. Obitelji…

Plava crta
28
kol
2019

Spreman za ljubav

Tvoj brak ili veza trebao bi biti preslika Božje ljubavi prema tebi koja je žrtvovana za tebe na križu.

Plava crta
27
kol
2019

Radi, moli, voli

Gdje je granica između predanja i strpljivog čekanja na Božji odgovor i onoga što Bog računa da ja napravim?

Plava crta
25
kol
2019

Ljubav – mora biti!

Četvrti je dio Beethovenova Gudačkoga kvarteta br. 16 nazvan „Teška odluka“, čija je bit pitanje…

Plava crta

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.