Zašto mi se to događa?

by Duhos

Neizostavno pitanje u svakoj lošoj situaciji, priznajmo. Zašto ne bismo postavili to pitanje u situaciji koja nas čini sretnima? Možda bismo trebali. Gle, kad bismo se to pitali kad god smo sretni, znali bismo zahvaljivati i shvatili bismo da postoji Netko iznad nas tko nas ljubi. Ali, nemoj krivo shvatiti, ljubi On nas svake sekunde što god se dogodilo.
Sve što nas čini nesretnima, iz naše perspektive, to je loše. Iz Njegove perspektive, to je najbolje što čini za tebe i priprema za tebe nešto što ni u snu ne bi pomislila/o. Njemu je sve moguće, sjeti se!
Vjerujem da očekuješ odgovor na gore postavljeno pitanje koje te i potaknulo da čitaš tekst, ali oprosti, nemam odgovor. No, molim te, nastavi čitati…
Svako „zašto“ ima svoje „zato“. Pohrani to negdje i nek je uvijek tu.
Bog poznaje razloge i to je najbitnije.
Kad se dogodi nešto loše, iz toga proizlazi Njegov plan za tebe. Možda si i na kušnji. Dobro sagledaj stvari! Ponekad to može biti na trenutak, čisto da provjeri kako ćeš reagirati. Nemoj pasti taj ispit, slušaj savjest.
Može biti i nešto nepovratno. To je najteže. Ali shvati jedno, tražen/a si kroz tu situaciju. Traži te Onaj čija je ljubav neizmjerna. Tvoje je da to spoznaš i prihvatiš Njegov poziv.
Zamisli ovo… Postoji netko kome si jako bitan/na i ta osoba se svim silama trudi doći do tebe i biti u tvojoj prisutnosti, jednostavno ne može zamisliti dan bez tebe. Divan osjećaj, zar ne? A radi se o običnom ljudskom biću koje griješi i koje za čas može preokrenuti ploču…
Sad zamisli to sve isto, ALI radi se o Bogu koji te stvorio i čija je ljubav toliko velika da se ni s jednom ne može mjeriti. On može sve! Može uslišiti svaku tvoju riječ upućenu Njemu, najveći je i tako Netko velik tebe traži, maleni čovječe! I nikad se neće dogoditi da će te odjednom ostaviti. Kakav je sad osjećaj? Srce puno, a osmijeh blistavo iskren!
Da, zato ti se sve to događa, da On postane dio tvog života. No, prave razloge i ono što dolazi nakon svega, zna samo On. Stoga, odazovi se i dopusti Mu da te vodi. Naoružaj se strpljenjem. Odgovori će polako dolaziti jer te želi što duže kraj sebe. Nemoj odustati, nije ni On od tebe odustao. Osluškuj što ti govori jer odgovor može stići već sada ili tek za nekoliko godina. I nemoj čekajući potratiti vrijeme. Živi. Možda se odgovor nalazi u nekoj sasvim drugoj stvari.
Samo polako i strpljivo koračaj.

Dakle, zašto ti se sve to dog

Preporučeno