Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube

by admin
 
 

 

Hvaljen Isus i Marija! Ovo je moje najnovije iskustvo i svjedočanstvo Božje ljubavi, milosti i pomoći pa bih ga voljela podijeliti i sa svima ostalima putem Duhosa, jer iz mog iskustva “Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube”.

 

 

Svim studentima pa tako i meni, pri spomenu mjeseca veljače prva asocijacija su ispitni rokovi. Dan po dan, siječanj je prošao, kolokvije smo napisali, rezultati su objavljeni, a uz njih i termini usmenih ispita.Odmah sam se prihvatila knjige i učenja za prvi u nizu usmenih, ali napredak je bio gotovo neprimjetan. Koncentracija mi je bila loša, koliko god se trudila, pamćenje me nije baš najbolje slušalo, a i dosta toga mi je bilo nejasno…vrijeme je prolazilo, a ja sam ga postajala sve svjesnija toga da neću stići naučiti.

 

Molila sam dragog Boga da bdije nad mojim učenjem, prosvijetli me Duhom svetim. Vrijeme je proletjelo, stigla je i večer prije usmenog, a ja još uvijek nisam bila dovoljno pripremljena. Nije mi preostalo ništa drugo nego se pomoliti i učiti dok ne naučim. Znajući da na usmenom profesor iz jedne kutije izvlači 5 kartica s pitanjima, molila sam: “Dragi Bože, ne molim te za prolaz na usmenom niti
za visoku ocjenu. Ti znaš da bih ja voljela proći, ali neka bude volja Tvoja. Samo Te molim budi uz mene sutra, pomozi mi da se sjetim naučenog, ne pobrkam gradivo i molim Te vodi ruku moga profesora da izvuče pitanjakoja ću bar malo znati… “Kada mi je profesor sutradan pokazao pitanja, vidjela sam dragog Boga na djelu! Pitanja su mi bila toliko jednostavna da si ni sama ne bih bolje
odabrala. Bez problema sam odgovorila na njih i čak povisila ocjenu! Slava i hvala Bogu našemu!

 

Još jednom sam doživjela ono što uvijek svima ponavljam, a to je da dragi Bog uslišava svaku molitvu, baš svaku! Da je uvijek je uz nas, čuva nas, pomaže nam, voli nas, govori nam..a na nama je samo da vjerujemo, slušamo Njegov glas, koračamo kroz život noseći ga u srcu, pjevajući mu hvalu i slavu jer kao što je rekao sv. Pavao: “Bog sve okreće na dobro onima koji Ga ljube.”

 

M.L.

 

Preporučeno

Leave a Comment