Moje molitveno iskustvo

by admin
 

Željela bih posvjedočiti o jednom svom molitvenom iskustvu, a tiče se traženja posla.

 

Nakon završenog fakulteta, odrađenog pripravničkog staža i položenog državnog ispita – došao je red na zapošljavanje. Završila sam medicinski fakultet i mogu reći da sam puno puta čula rečenicu kako za doktore nema problema što se tiče pronalaska posla. Tako da nisam ni ja računala da ću na tome području imati poteškoća. No, kada je zaista došlo vrijeme za traženje posla – uvidjela sam da to uopće nije lako. Slala sam zamolbe za posao, čitala oglase, odlazila na razgovore. No, svo to mnoštvo zdravstvenih ustanova, usmjerenja, novih gradova ili sela – u meni su izazivali veliku konfuziju. Nisam znala koji put bi bio najbolji, odseliti iz Osijeka ili čekati posao tamo, što je volja Božja za mene po tom pitanju. Osjećala sam se bespomoćno i potpuno nemoćno u svemu tome.

 

U srijedu prije nekoliko tjedana, kao i uvijek srijedom, otišla sam na molivenu zajednicu Čisto srce. Te sam večeri donijela pred Gospodina svoju nemoć i zbunjenost i predala sve to u njegove ruke. Pri kraju susreta p. Arek rekao je da svatko od nas kaže naglas svoju molitvu – za što želimo da zajednica moli – do idućeg susreta. Rekla sam tada da molim za Božje vodstvo u traženju posla.

 

U jutro idućeg dana nakon molitve – još sam spavala – kad je zazvonio mobitel. Zvali su s jednog od mjesta gdje sam predala zamolbu za posao – da trebaju nekoga za zamjenu doktorice koja odlazi na specijalizaciju. Opisali su mi kakvo bi bilo radno mjesto i rekli neka razmislim pa da im se javim. Ono što sam čula bilo je baš sve što priželjkivala kada sam razmišljala o svom prvom radnom mjestu. Rekla sam da ne moram razmišljati, nego da sam zainteresirana, da pristajem.

 

Eto, tako je uslišana moja molitva, ali tu priči još nije kraj. Radno mjesto koje sam dobila je u Domu zdravlja u Donjem gradu, baš iza kapelice Gospe Sniježne gdje se od ove godine, kao zajednica, tako često okupljamo. Kada me pitaju za adresu moga radnog mjesta radosno izgovaram: Prolaz Gospe Sniježne. I u tome smjeru, prema Gospi, s puno pouzdanja usmjeravam molitve za pomoć u svojim prvim radnim danima. I snažno osjećam njezinu zaštitu.

 

U.F.

 

Preporučeno

Leave a Comment