Svjedočanstvo o Duhu Svetom u mom životu

by abuzgo

Ovo svjedočanstvo odlučila sam napisati nakon svih priča o neuspjelim ljubavima mladih. Bila sam i sama jedna od onih koja se Bogu žalila na svoj ljubavni život i pitala se: „Imam li ja pravo na sreću? Hoće li mene ikad itko zagrliti i voljeti onako iskreno kao svoju ženu?“ Vjerujte mi – znala sam se utapati u tugovanju te sam postala opsesivna po pitanju traženja partnera. Naime, svaki novi dečko kojeg bih upoznala u mojoj glavi je bio potencijalni muž. Sad se s ovog gledišta nasmijem tome, ali i vidim koliko sam bila opterećena time. Ponekad sam čak i na različite duhovne susrete išla samo kako bih upoznala svog budućeg muža. Sigurna sam da se Bog glasno smijao kad me gledao, ali i da je bio tužan kad sam ja očajavala svaku večer čeznutljivo čekajući svog muža.

Krist je ušao u moje srce, nije tajna! Bogu hvala i slava. Voljela sam dizati atmosferu na druženjima tako što bih pričala anegdote s raznih događanja, ali Isus je jako pokucao na moja vrata i kao da mi je natuknuo da ću možda ja postati njegova zaručnica. Odjednom JA, vrhunski druželjubiva osoba, uživam u samoći s mojim Kristom, pa sam se počela pitati je li to poziv, zove li me Isus da postanem njegova zaručnica?

Bila sam rastrgana – s jedne strane bila je velika želja za zaručništvo s Kristom, a s druge strane želja za obitelji, majčinstvom, divnim mužem. Nisam znala kojim putem trebam poći. Svakodnevno sam se molila, a nakon jedne nedjeljne mise gledala sam svoje župljane kako su zadubljeni u molitvu i mislila: „Baš si neka, nemaš pojma! Vidi ove ljude kako mole, a ti zapravo samo trkeljaš i melješ, ništa nisi izmolila.“ Ustanem i odem pred svetohranište te počnem govoriti Isusu: „Isuse, neću dužiti. Ovako ćemo – ja nemam pojma ni o čemu. Ne mogu donijeti nijednu suvislu odluku. Iz ove crkve izaći ću normalnim korakom kao i inače, a Ti dalje odredi. Odredi hoću li biti Tvoja časna sestra ili ću se udati.“

Izašla sam iz crkve i tu večer sam njega upoznala na najsmješniji i najneobičniji način za koji smo se dogovorili da će ostati između nas. Udajem se! Isus mi je vrlo brzo pokazao put. Udajem se za muškarca koji ljubi moje rane i čije rane ja ljubim. Udajem se za čovjeka koji me voli onakvu kakvu me je Bog stvorio.

Završavam ovo svjedočanstvo u želji da svi ostvarite ono što Bog želi. Molite za naš brak, molite za ovo kratko razdoblje našeg zaručništva i molite za našu bebu koju želimo.

D.M |duhos.com

Preporučeno