Gospodin mi je dao novu priliku

by abuzgo

Hvaljen Isus i Marija!

Za vrijeme studiranja živjela sam kao i svi mladi: izlasci, opijanje, „kulerstvo“. U društvu koje me okruživalo prolazila sam razne situacije, od prekida do pobačaja, sve me je to okruživalo, a ja sam u srcu znala da to ne želim. Bogu hvala, Krist je uvijek bio uz mene iako to tada nisam znala. Imala sam normalnu svjetovnu vezu, kad pogledam društvo u kojem sam se nalazila, bila je sveta, ali u srcu sam znala da to nije taj. Sad znam odgovor, nije bilo s Bogom i zato nisam bila sretna.

Bila sam na studentskoj razmjeni i već tada nisam više bila istom osobom. Nakon završenog fakulteta bila sam kod kuće pola godine, a krunica je bila sastavni dio dana. Otišla sam u Međugorje moliti se za mamu koja je tada bila bolesna, za posao, a u srcu sam znala da je sigurnost ono sto sam tražila. Nakon fakulteta odmah sam dobila posao u struci na osnovi mojih referenci i studentskih iskustava te poznavanja jezika. Od prvog dana trpjela sam degradaciju od starijih kolega. Život je bio samo posao i nisam znala kako izaći iz tog začaranog kruga. Jedina prednost bila je cimerica iz Hercegovine koja se samo molila Bogu i koja je htjela živjeti čistoću. Sada znam da mi ju je sam Bogu stavio na put i hvala Mu jer sada znam kako i ja želim čistoću i takav, kršćanski brak.

Na poslu sam prolazila i fizički i psihički mobing i otišla sam kući predahnuti, a u glavi sam već dala otkaz. Na putu od kuće izgubila sam nadzor nad autom zbog velike brzine i stresa od mobinga te sam imala direktan sudar s vozilom iz suprotnog smjera. Bogu hvala što je i tad bio tu. Završila sam u bolnici i pala u traumatsku komu. Iz priča sam saznala da sam dobila pomast od svećenika  Rafaela na blagdan sv. Mihaela i da sam se probudila ranije nego što se očekivalo i to upravo na moj rođendan. David protiv Golijata.
Zazvala sam Isusa u vozilu hitne pomoći i molila ga da mi sve oprosti. Doslovno cijeli život mi je prošao pred očima. Sjećam se da sam sanjala Isusa i da mi je rekao da ne idem nigdje jer još nije moje vrijeme. U tom periodu Bog mi je bio najbliži. Molila sam krunicu stalno, razlučivala Ignacijske vježbe online, napravila životnu ispovijed i primila pomazanja i živi sam svjedok dara ozdravljenja, slava Isusu!

Ovo svjedočanstvo najkraća je verzija mojeg obraćenja, znam samo da sam prije imala sve svjetovno, ali ipak sam bila prazna jer Bog nije bio na prvom mjestu, ali evo, sada učim i RADIM SVE IZNOVA! Znam da sam tu zbog Njega i neka me upotrijebi gdje i kako hoće. Meni je izliječio najveću ranu, moje je srce također od te rane bilo i buntovno, a s ovime mi je, uz pomoć majke Marije, objasnio da je Tata uvijek bio uz mene. Slava Kristu! Sada radim sve iznova i živim u Kristu. Hvala Isusu na svim milostima koje mi je dao i neka upotrijebi moju priču za svoje potrebe i slavu Kraljevstva nebeskog dolje na Zemlji.

Sloboda je jedina u Njemu i na nama je hoćemo li prihvatiti Put, Istinu i Život. Znam da bih htjela tu slobodu i krunicu u svojoj obitelji i hvala Mu što mi je Ljubav sve objasnila. Nisam jedini Totus Tuus i nisam luda, već sam samo autentična. Napokon. Nesreća je bila novo srce, treće obraćenje, sve je dopušteno, ali sve ne koristi. I da, radost je jedina ako je na dobrom temelju, a to je Krist. Za let si, dušo, stvorena. Napokon znam da je taj let čistoća, sloboda u Kristu. I sestra, i žena, i kćer, i jednog dana, ako Bog tako bude htio, prava majka. Vrijedim jer je Bog želio mene, sloboda i mir nemaju cijenu. Mir koji svijet ne poznaje. Neka ovo svjedočanstvo bude svima na spasenje, Bog je živ u 21. stoljeću i isti je jučer, i danas, i sutra. Ne živim više ja, nego On. Slava Isusu!
„Slavim te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima.“

Gospodine, hvala ti na ovom Evanđelju. Hvala što si me odabrao da razumijem svaku riječ u situaciji u kojoj se nalazim. Izabrao si mene, a ja sam bila izvan sebe, dok si Ti bio u meni. Oprosti na svim lutanjima tražeći Tebe, dok si Ti cijelo vrijeme bio u meni. Hvala ti na daru ozdravljenja i daru vjere s pomoću koje razumijem što se dogodilo. Medicina nema odgovor, ali ja znam što je kad odgovora nema. Oprosti što sam htjela dokaze čistoće i ljubavi. Oprosti što sam bila nevjerni Toma i hvala što si mi čak i fizički dokazao silu Tvoga Duha. Da, tvoja sam i napokon učim u 30. godini da je moje tijelo hram Duha Svetoga i da sam odabrana za svetost ili čistoću. Hvala ti Isuse što si providio ovu zajednicu u kojoj rastemo u Duhu, i s Tobom, i u Tebi. Hvala ti za sve milosti i plodove koje si mi dao tijekom ove dvije godine. Hvala što si izliječio čak i moju najveću ranu te što sam napokon shvatila da je to križ zbog kojeg si me ostavio živom poslije prometne nesreće i kome.

Znam Isuse, sada znam. Nauči me biti pravim kršćaninom, u svijetu, ali ne od svijeta. Daj da vršim Tvoju volju za moj život. Oprosti na svim trenutcima kada sam imala svjetovno sve, ali nisam imala Tebe. Bila sam prazna. Zato si sve srušio i ponovno gradiš. Ja Ti vjerujem. Zbilja, svim srcem. Ne znam ni što ni gdje, ali ti vjerujem. Znam da nisam ista osoba kao prije i ne znam kako ću se vratiti u svjetovnu dimenziju. Hvala što si mi se obratio u snu poslije kome i, misleći da sam luda, oslobodio me i objasnio da si u moje srce spustio ogromne milosti. Hvala ti, Oče moj, na novoj prilici. Ne, ne živim više ja, to je definitivno, nego Ti u meni. Dala sam ti zavjet poslije kome misleći da čistoća znači ići u Karmel. No, oslobodio si me i fizički i providio ljude i put na kojem čistoća znači put za sveti brak. I to je normalna stvar, samo smo više Tvoji. Pomozi da u ovom projektu moga života budem napokon ona curica koju si Ti zamislio. Hvala Ti što rastem svaki dan i hvala Ti na providnosti zbog koje ovo pišem.

Preporučeno