U subotu, 9. studenoga u Slavonskom Brodu održao se Nadbiskupijski susret mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije pod geslom “Vjera bez djela je mrtva” (Jak 2, 26)

Susret je započeo zajedničkom molitvom, a zatim scenskim prikazom osječkih studenata, kojim se htjela posvijestiti važnost malih stvari koje nas okružuju i koje inače shvaćamo olako, ne razmišljajući o tome što je sve potrebno za njihov nastanak.

Nakon kratkog predavanja održane su radionice te je u jednoj sudjelovala i naša Sanja Martinović svjedočivši o velikoj važnosti predavanja Bogu svakog posla koji radimo. Također je naglasila koliko je važno dopustiti Bogu da nam  rasvijetli i pokaže na koji način da iskoristimo talente koje nam je dao.

Drugio dio programa započeo je smotrom zborova mladih naše nadbiskupije , a završio je misnim slavljem, ključnim dijelom ovog susreta.

Svetu Misu je predvodio Mons. Đuro Hranić ohrabrivši mlade riječima : „Ne budite ziheraši! Ne bojte se budućnosti i prihvatite rizik s vjerom!“ Nadbiskup je također sve mlade pozvao na Nacionalni susret mladih u Dubrovniku, koji će se održati 26. i 27. travnja iduće godine.

Pater Arek i mladi DUHOS-a s oduševljenjem svjedoče o ovom susretu te su po povratku uz slavlje u autobusu podijeljena i mnoga svjedočanstva o obogaćenju koje je mladima donio ovaj susret.

Matea Zlomislić

Preporučeno

Leave a Comment